שיתוף

"בחרתי להקים את אופיס יוגה בעקבות התהליך העמוק שעברתי עם היוגה, ועם הכלים לחיים שהאימון נתן לי. המטרה היא לתת מענה פשוט, שונה וייחודי, לקצב ולעומס העבודה בעידן המודרני", אומר נעם טוקמן, מייסד ומנכ"ל חברת אופיס יוגה, חברה המתמחה בהעברת שיעורים וסדנאות מעולם הגוף-נפש לחברות וארגונים.

"בזמן התרגול הגוף עובד ונע, הדם מומרץ, השרירים מתחזקים ומתגמשים, התודעה מתרכזת ומערכת העצבים נרגעת. ההשפעה הניכרת על האדם היא שהוא יותר חד, חיוני, פרודוקטיבי, שליו, ועל פי התנסותי, גם שמח".

לדבריו, "חברת אופיס יוגה היא הגוף המקצועי הראשון בארץ שלוקח תחת כנפיו את העולם הרחב של היוגה, פילאטיס, מיינדפולנס וצ'י קונג – ומנגיש אותו לעסקים. אנחנו עושים זאת במסגרת של שיעורים קבועים וגם במסגרת של סדנאות"

איך מועברות הסדנאות?

"יש לנו צוות נפלא ומקצועי המונה 15 מורים, שנכונים להגיע לכל משרד בארץ ולחלוק את הידע שלהם. יש בינינו יוגיסטים, מטפלים, אקדמאים, מורות פילאטיס ומנחי מדיטציה". (פירוט על כך – בכתבה השנייה בסדרה).

מה מיוחד בחברה שלכם?

"בראש ובראשונה העובדה שאנו עוסקים בפיתוח ורווחת עובדים דרך אימוני גוף-נפש. אני מאמין שמדובר פה בבשורה של ממש. השיטות הללו תופסות תאוצה והכרה בעולם כיעילות לשחרור מתח וכאבים, וכדרך להכניס שמחה ובהירות לחיים.

"זו גם הסיבה שחברות רבות בכל העולם מטמיעות כיום את אימוני היוגה והמדיטציה בשגרת העבודה שלהן. בארץ זה מתחיל לקרות, אבל עדיין מדובר במגמה שנמצאת בחיתוליה.

"מבחינתי, מנכ״ל של חברה ששוכר את שירותנו במטרה לפתח את העובדים שלו, הוא מיוחד ואף מקדים את זמנו. לדעתי, בעוד כעשור, אימונים כמו יוגה ומיינדפולנס יהיו חלק אינטגרלי מהתרבות הארגונית של כל חברה.

"דבר נוסף שמייחד את אופיס יוגה הוא שאנחנו מעניקים מענה לגורם בעייתי שבדרך כלל לא מקבל מספיק התייחסות: סטרס. לחץ הוא מצב נפשי שמוכר לכולנו, ורובנו בעידן העכשווי כל כך התרגלנו אליו, עד כי לעיתים תכופות אנחנו בכלל לא שמים לב אליו, כאילו שזה כבר חלק מהתרבות שלנו.

"ישיבה ממושכת מול המסך, לוחות זמנים צפופים, משימות רבות לעמוד בהן, לקוחות ומעסיקים שדורשים, יחסים עם קולגות, ועוד.

"המונח בעולם הפסיכולוגיה התעסוקתית הוא: תסמונת דחק תעסוקתי (Burnout Syndrome). מדובר בתשישות מנטלית, תחושת ניכור מעצמי ומהזולת וירידה בתפוקה האישית.

"במקומות עבודה מדברים רבות על התפתחות, צמיחה, ערכים וחזון. אבל שוכחים הרבה פעמים את הרווחה הנפשית הבסיסית של העובדים שאחרי הכול מהווים את המשאב החיוני ביותר בחברה.

"התרגולים שאנו מביאים למקום העבודה באמת עוזרים להפחית את הלחץ ולעצב גישה צלולה וחיונית יותר בעבודה ומחוצה לה. אנחנו מספקים מענה אמיתי ורציף, לכן אני חושב שיש לנו בשורה חדשה".

מה חשוב לך שמנהלי ומנהלות משאבי אנוש ידעו על החברה שלכם?

"חשוב לי שידעו שאנחנו פועלים מתוך מקום של שליחות. מבחינתו, זה לא רק עסק כלכלי, אלא דרך להיטיב עם אנשים ולתרום לאיכות החיים שלהם.

"אנו מכירים את סביבת העבודה העכשווית, על יתרונותיה וחסרונותיה, וחשוב לנו להביא את האימונים הללו דווקא לשם. בנוסף, חשוב לנו שידעו שאנחנו רואים גם את טובת הארגון.

"למעשה, טובת העובד וטובת הארגון הם זהים. אנו יודעים שעובד מרוכז, רגוע וסובלני יותר, הוא גם עובד שיהיה יותר יעיל בעבודתו ויוכל לקיים קשרים פרודוקטיביים עם שותפיו לעבודה".

תרומה להגברת שימור העובדים

"יתרה מכך", אומר טוקמן, "תרגול של יוגה או מיינדפולנס בעבודה משפיע מאוד על יכולתו של הארגון לשמר עובדים. ברור לנו שבסביבת העבודה הדינמית של היום, בה אנשים עוברים מחברה לחברה, יש אפקט גדול לכך שהארגון דואג בכנות לרווחה הפיסית והנפשית של העובד.

"מדובר בעיקר בדור ה-Y שכל כך הרבה מעסיקים לא מבינים עד הסוף. זה דור שרוצה להגשים את עצמו, להרגיש משמעותי וחשוב. זה הרבה פעמים יותר חשוב לו מביטחון כלכלי, שמהווה גורם בסיסי אך לא מספק. אנחנו מבינים את הדור הזה כי אנחנו חלק ממנו.

"עובדים בחברות הייטק לדוגמה, מצפים מהחברה ליותר משני ימי גיבוש בשנה, הופעה, שי לחג ואפשרות לכמה בונוסים פיננסיים. הם חשים שהם משקיעים בחברה שעות רבות ומאמצים בלתי נלאים, ולכן הם צודקים כשהם מצפים מהחברה לראות אותם ולדאוג להם באמת.

"נכון שזה אחלה להביא אימוני ספורט לעבודה, ונכון שספורט משפיע על מצב הרוח, אבל יוגה ומיינדפולנס הם מעבר לכך. הם מהווים דאגה לרווחתם הנפשית של העובדים ואפילו להתפתחות האישית שלהם, בצורה ישירה. זה העתיד, וזה מה שאנחנו מציעים לחברות".

לכתבה השנייה בסדרה: אימוני גוף-נפש לעסקים: "להתאים לחברה את שיטת התרגול והמורה הנכונים לה"

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה