3 דרכים להניע את העובדים מידיי יום

3 דרכים להניע את העובדים מידיי יום

שמירה על ארגון משגשג וצומח מצריכה את מעורבות העובדים והפרודוקטיביות שלהם, וכמובן את אושרם והנעתם

שיתוף

לא מסובך למצוא דרכים להניע את העובדים, אולם שמירה על עובדים מונעים מידיי יום, מצריכה מחשבה מעמיקה. 

להלן 3 דרכים להניע את העובדים שלכם מידיי יום:

פרויקטים ומשימות מאתגרות

אחד מהדרכים להניע את העובדים באופן קבוע מתבצעת ע"י ניתוב פרויקטים מעניינים ומאתגרים עבורם. עובדים שיודעים שהם מגיעים לעבוד על פרויקט מאתגר שיבסס את מעמדם ויהווה עבורם נקודת הצלחה מוכחת, ללא ספק יישארו מונעים במהלכו. פרויקטים מעניינים כגון פיתוח מוצר חדש לשוק, גיוס לקוחות גדולים מחברות מובילות, איתור חברה לרכישה או למיזוג, הן רק כמה דוגמאות למשימות שמייצרות הנעה מקסימלית. במהלך הפרויקטים יש לעודד את העובדים ולספק להם משוב קבוע, כך שלא יהיו מתוסכלים ברגעים בהם האתגר נראה מסובך מידיי. כמובן יש להביע הערכה והוקרה לעובדים גם במהלך הפרויקט וגם בסיומו.

לספק משמעות

בהרצאותיו של מומחה המנהיגות סיימון סינק ב"טד", הוא דיבר על המושג "למה?". כך הוא אמר: "כל אדם יחיד, וכל ארגון יחיד על פני כדור ארץ יודע מה הוא עושה, אבל מעט מאוד אנשים או ארגונים יודעים למה הם עושים את מה שהם עושים. ה"למה" לא מתייחס להיבט הכלכלי הרווחי, אלא למטרות של האדם או הארגון ולסיבות שלו לעשות את הדברים שהוא עושה.

מנהיגים שמהווים השראה מספקים לעובדיהם את תחושת המשמעות, אותה ניתן להעביר דרך ההצהרות של אותם מנהיגים והתאמת ההצהרות שלהם למעשים בפועל. מנהיגים שמסבירים לעובדים את משמעות מטרות הארגון ומטרות ההנהלה, מה הם שואפים להשיג, ולמה הם בוחרים לבוא לעבודה מידיי יום – למעשה משלבים את מטרות הארגון עם מטרות העובד ויוצרים אינטגרציה מושלמת.
אותה אינטגרציה בין מטרות העובד למטרות הארגון וההנהלה, משמשים גם להנעת העובדים על בסיס יומי על מנת להשיג את כלל המטרות המוצהרות.

התאמה לתשוקות העובדים

כאשר עובדים להוטים לעבודה הם מונעים באופן טבעי, אך כיצד ניתן להלהיט אותם בצורה אפקטיבית? אחת הדרכים הטובות ביותר לכך היא לאתר את התשוקות האמיתיות שלהם ולהתאים את המשימות לאותן התשוקות.

בתור התחלה על המנהלים להיפגש עם העובדים על בסיס קבוע ולדון איתם במטרות האישיות ובערכים שלהם. לאחר מכן יש לנתב את משאבי הארגון להתאמה למטרות אלו.

אם לדוגמה עובד מונע מהרצון שלו להתקדם בחברה, יש לספק לו נתיב קידום ברור ולעדכן אותו בשלבים בנתיב, כך שכל פרויקט ומשימה שיבצע בהצלחה יקדמו אותו לשם. עובדים שמונעים מחדשנות יכולים לעבוד על פרויקטים של מוצרים או שירותים חדשניים בחברה שעם סיומם יצאו לשוק.

עבור עובדים שמונעים מבונוסים ניתן ליישם תכנית בונוסים שנתית מבוססת על הצלחות בעבודה, שתגרום להנעתם הקבועה. הדבר החשוב ביותר הוא ללמוד את תשוקותיו ומניעיו של כל עובד בפני עצמו ולהתאים לו תכנית הנעה אישית שתתאים לתשוקותיו.  

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה