שיתוף

פרויקט התמודדות משאבי אנוש עם נגיף הקורונה

 

החזרה לעבודה לאחר כחודשיים של סגר, חופשות ללא תשלום ועבודה מהבית, מחייבת את הארגונים לנקוט צעדי זהירות מוקפדים כדי להמנע מהדבקות ומהתפרצות גל נוסף של חולי קורונה.

בכתבה הראשונה בסדרה פרטנו את כללי לבישת המסיכות וסוגיהן, בכתבה השנייה בסדרה פירטנו את כללי העמידה בתקנות התו הסגול.

כעת נפרט, איך ניתן לעמוד בכללי החזרה לעבודה בהיבט של שהיית עובדים בחדר\במשרד, לרבות מספר העובדים המותר ותנאי העבודה בכל חדר.

אם כך, על פי כללי התו הסגול, בחדר בגודל של עד 20 מטרים רבועים יכולים לשהות עד שני עובדים.

לחלופין, יכולים לשהות יותר עובדים, בתנאי שיש ביניהם מחיצה מפרידה, שנועדה (ויכולה) למנוע רסס מאדם לאדם.

בחדר שגודלו יותר מ-20 מטרים יכולי לשהות עד חמישה עובדים. לחלופין, יכולים לשהות בחדר מספר גדול יותר של עובדים בתנאי שבין עובד לעובד ישנה מחיצה.

לגבי קיום פגישות מקצועיות בין עובדים ומנהלים קובעות התקנות, כי ניתן לקיים פגישה מקצועית בהשתתפות של עד שמונה עובדים בחדר אחד שגודלו הוא יותר מ-20 מטרים רבועים.

לגבי אכילה ושתייה במשרד: עובד יכול לאכול ולשתות בחדרו הקבוע של העובד, במידת האפשר.

על פי התקנות החדשות, על המעסיק לאפשר לעובדים לשהות ככל הניתן מחוץ למקום העבודה ושם לבצע את עבודתם (עדיפות לעבודה מהבית).

בנוגע למפגשים עם אנשים שאינם עובדים של הארגון, יש לנהל רישום ממוחשב.

כלומר על המעסיק לנהל ככל האפשר ובאופן ממוחשב רישום יעיל של מספר הלקוחות והספקים השוהים במקום העבודה.

בנוסף, יש לנהל רישום ממוחשב של מספר התשאולים שבוצעו לעובדים בכניסתם למקום העבודה, לגבי מדידת החום ולגבי מספר האנשים שלא הותרה כניסתם למקום העבודה בעקבות תשאול או מדידת חום.

זאת ועוד, יש לאפשר מצב שבו כל עובד יעבוד ככל הניתן מול ספקים או לקוחות קבועים.

אשר להסעות של עובדים למקום העבודה: מעסיקים שמפעילים שירותי הסעות לעובדים נדרשים לשבץ ככל הניתן את אותה קבוצת עובדים יחד באותה הסעה.

ומה לגבי עובדים מבוגרים: על פי התקנות מוטל על המעסיק לאסור כניסה למקום העבודה של עובדים שגילם 67 או יותר, אלא אם כן אותו עובד שהה במקום העבודה בתקופה שבין ה-22 במרץ ועד ל-18 באפריל.

מה קורה אם אחד העובדים שלכם חולה למרות הכול בקורונה: אם התברר שעובד נדבק בנגיף הקורונה החדש, וזאת על פי קביעה של רופא מחוזי או ראש השירות המחוזי, יש לסגור את מקום העבודה כולו, או חלקו (על פי הנחיות משרד הבריאות) עד לתום תקופת החקירה האפידמיולוגית על ידי משרד הבריאות.

לאחר סיום החקירה יפתח מקום העבודה בכפוף לתנאים שיורה ראש השירות או רופא מחוזי.

ולבסוף, נושא קבלת הקהל: איזה ארגון רשאי להכניס לקוחות ולקבל קהל? כל עוד המעסיק מבצע מדידת חום ותשאול בכניסה למקום (תשאול הלקוחות כמו תשאול העובדים), הוא יכול ורשאי לאפשר כניסת לקוחות למקום העבודה.

עם זאת, ניתן להכניס את הלקוחות רק אם לא ניתן לספק את השירות מרחוק באמצעים חלופים, לרבות באמצעים דיגיטליים.

לארגונים שמורשים להכניס לקוחות מותר לקבל לקוחות כל עוד הם מוכנסים ביחס של יותר משני לקוחות בו זמנית לכל עובד שתפקידו לתת שירות ללקוחות.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה