טכנולוגיית הטאלנטים

טכנולוגיית הטאלנטים

מטרתה של טכנולוגיית משאבי אנוש היא לא רק להקל ולקצר את העבודה שלכם אלא לנהל נכון את סוגיית הטאלנט בתוך הארגון ומחוצה לו

שיתוף
גיוס טאלנטים בטכנולוגיות משאבי אנוש

גיוס טאלנטים בטכנולוגיות משאבי אנוש

טכנולוגיית משאבי אנוש כבר לא שמה לה למטרה לעשות לכם את החיים קלים יותר בכל הקשור בסינון קורות חיים, דיווח שעות וחישוב שכר. כיום, כשעתיד הארגון והמשק כולו נמצא בידיהם של הטאלנטים, טכנולוגיית משאבי אנוש צריכה לתת לכם כמנהלי משאבי אנוש את הכלים האפקטיביים ביותר לזהות טאלנטים – בתוך הארגון ומחוצה לו.

כדי שהארגון יצליח הוא צריך לשים לו למטרה מרכזית לטפח את הטאלנטים שלו וזה אומר לזהות מה זה טאלנט בכל תחום? מיהם הטאלנטים בשוק ואצל המתחרים ואיך מושכים אותם? מיהם הטאלנטים בארגון ואיך שומרים עליהם ומפתחים אותם? מהם הכישורים שהטאלנט צריך להביא איתו? מה הארגון צריך לתת לטאלנט כדי שיהיה לו טוב? מהם הכלים והתנאים שאותם הארגון צריך לספק לעובדיו כדי שיוכלו לצמוח למעמד של טאלנט? ועוד.

לכן, כאשר אתם בוחנים תוכנות משאבי אנוש (מתוך המבחר העצום) חשוב שתשאלו את עצמכם:

  • האם התוכנה מאפשרת לי לקבל מושג רחב ותמונת מצב ברורה לגבי הטאלנטים במשק?
  • האם התוכנה מאפשרת לי להבין איך אפשר להגיע אל אותם טאלנטים?
  • האם התוכנה מאפשרת לי לזהות מייד את הטאלנטים מתוך ערימה של מאות או אלפי קורות חיים?
  • האם באמצעות התוכנה אני יכול להציע לטאלנטים הצעת עבודה מרשימה שתגרום להם לבחור בארגון שלי ולאו דווקא בזכות הצעת שכר גבוהה מן הרגיל?
  • האם התוכנה מאפשרת לי לזהות טאלנטים בתוך הארגון?
  • האם התוכנה מאפשרת לי לפתח טאלנטים (לבצעה הערכת כישורים בתוך הארגון מול כישורים במשק, להשלים פערי ידע, לנהל מערכי למידה / הדרכה / בדיקת ידע מקצועי בצורה שוטפת)?

אז נכון שחיסכון בזמן, אפקטיביות ווחדשנות לשם החדשנות הם טרנדים שמניעים את המשק. ונכון שזה מאוד מרשים לראות אפליקציות סלולאריות שמאפשרות לעובד להחתים שעות מרחוק אפילו מבלי ללחוץ ולו על מקש אחר (בזכות טכנולוגיית GPS)… אבל הסוגייה שצריכה להיות כל הזמן בראש מעיינך, בהגיעך לבחון תוכנת משאבי אנוש חדשה או במסגרת שדרוג תוכנה קיימת, היא ללא ספק סוגיית הטאלנט.

כן, חשוב לנהל את נושא ההדרכה, השכר, הרווחה וכל תחום אחר בצורה החכמה והיעילה ביותר אבל – מה שיקבע את עתיד החברה או יותר נכון מי שיקבע את עתיד החברה הוא הטאלנט בארגון.

היום כשהארגונים במשק שמים דגש גדול יותר מבעבר על ראייה אסטרטגית מערכתית במחלקת משאבי אנוש, כשפתאום מחלקה זו נדרשת להיות שותף עסקי שמביא לתוצאות. כשמחלקת משאבי אנוש היא פתאום יחידה עסקית שנדרשת להוביל שינוי דוגמת תהליכי התעיילות חוצי ארגון, הלחץ להוזיל עלויות, לצמצם שעות עבודה, אדמיניסטרציה ומיקור חוץ נראה לפעמים כמטרה. אבל זו איננה מטרה אסטרטגית לטווח הארוך. ההשקעה בתוכנות נועדה בין השאר להוזיל עלויות, לקצר ולפשט תהליכים אבל המטרה העיקרית של השקעה בתוכנה היא ללא ספק להכניס לארגון ידע ושיטות עבודה אפקטיבית שיובילו את הארגון טוב יותר ליעדים עסקיים. לכן, הסוגייה של ניהול כישרונות Talent Management היא כל כך קריטית.

בתנאי השוק התחרותיים של ימינו, הארגון נמצא במלחמה יום יומית על הטאלנטים וזה אומר שקיים צורך בזיהוי ושימור הטאלנטים הקיימים בחזית אחת ואיתור וגיוס טאלנטים לארגון בחזית השנייה. כאשר אתם בודקים תוכנת ניהול משאבי אנוש, תשאלו את עצמכם – האם היא מאפשרת לי לנהל את המלחמה הזו בשתי החזיתות?

חידושים, רעיונות ופתרונות משאבי אנוש בכנס HR-Tech! לחצו כאן לפרטים נוספים ולהרשמה

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה