המעסיקים בארה"ב משתמשים באשרות עבודה זמניות (למשך 10 חודשים לכל היותר) להביא עובדים זרים לביצוע עבודות כפיים בלתי מקצועיות, בעיקר לחברות קטנות ולעסקים העובדים בצורה עונתית ו/או פרויקטוריאלית (קבלני בניין, מנהלי מסעדות, חברות המספקות שירותי ניקיון ועוד).
המעסיקים נאלצים לעבוד מול משרד העבודה ומול שלטונות ההגירה במקביל, להגיש את הטפסים ולהמתין לקבלת האישורים משני הגופים לפני שהם רשאים להכניס עובדים זרים בשערי ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. הליך זה הופך מורכב יותר ויותר בשנים האחרונות, על רקע המיתון הכלכלי ויוזמות מצד הממשל האמריקאי לתמוך בכלכלה המקומית, על ידי מתן עדיפות לרכישת מוצרים תוצרת מקומית ולהעסקת אזרחי המדינה בשוק העבודה על פני מהגרי עבודה ממדינות זרות.
החל מה-23 באפריל (2012), מחויבים המעסיקים לפעול על פי תקנות מעודכנות, המפורטות במסמך המכיל לא פחות מ-575 עמודים, בבואם להכניס מהגרי תעסוקה למדינה.
בין החוקים המחמירים ביותר עם המעסיקים, מציין עיתון העסקים Bloomberg Businesswee את הסעיף הדן בחובה של המעסיק להציג למדינה ראיה לכך שהוא ניסה לגייס עובדים בקרב אזרחי המדינה אך ללא הצלחה. משמעות הסעיף היא שכעת ידרשו המעסיקים להוכיח כי הם פרסמו מודעות דרושים באתר הממשלתי של משרד העבודה וכן הם יחויבו לפרסם מודעות דרושים בערוצי התקשורת המקומיים במשך 14 ימים יותר מכפי שחויבו בשנים עברו. כמו כן, המעסיקים יחויבו לשאת בהוצאות הטיסה של מהגרי העבודה (הלוך חזור).
מזכירת משרד העבודה האמריקאי, הילדה סוליס, מסבירה את השינוי הרגולטורי, שנועד לתת לעובדים האמריקאים העדפה מובהקת בקבלה למקומות עבודה: "אשרת עבודה זמנית למהגרי העבודה תינתן כעת רק כמענה לבעיות זמניות ונקודתיות, כאשר לא ניתן לאייש משרות באמצעות גיוס אזרחים אמריקאים. כך למעשה ניתנת עדיפות מובהקת לעובדים מקומיים ובו בעת, מובטחת לעובדים הזרים הגנה מקסימלית על זכויותיהם והם נהנים מתנאי תעסוקה הוגנים."
מייק ויז'יון, מנהל חברה לייצור מאכלי ים בלואיזיאנה, המעסיק 85 עובדים אמר בתגובה: "בוודאי שאני מעדיף לספק עבודה לאזרחים אמריקאים אבל מאז הוריקן קתרינה, קשה למצוא אנשים שיסכימו לעבוד בעבודות 'נמוכות' של דייג וכיו"ב. השכר אצלנו מתחיל מ-8.5 דולר לשעה והייתי יותר משמח לשלם את התעריף הזה למקומי מאשר לשלם פחות לעובד זר אבל האמריקאים פשוט לא ששים לעבוד! ובלי כוח עבודה – העסק לא ישרוד. החוקים הללו לא יתמכו בכלכלה אלא הם יחסלו את העסקים הקטנים והבינוניים הנשענים על כוח עבודה זול / פשוט."