עובד שיחליף יותר חיתולים בבית יחליף פחות עבודה

עובד שיחליף יותר חיתולים בבית יחליף פחות עבודה

ריצ'רד ברנסון העומד בראש אימפריית Virgin Group (תעופה, משקאות ומה לא) מציג את חבילת ההטבה החדשה של החברה להורים טריים

שיתוף
חופשת לידה

המעסיק הישראלי הוא "בסדר". עד כה הוא נתן לנשים חופשת לידה כפי שקבוע בחוק. לאחרונה הוא גם מאפשר לגברים לצאת במקום הנשים לחופשת לידה, כי החוק מאפשר. לכן, המעסיק הישראלי הוא "בסדר". הוא נוהג בעיקר על פי החוק. די נדיר למצוא מעסיקים שלא נוהגים לפי החוק. נדיר יותר למצוא מעסיקים שנותנים הרבה מעבר למה שהחוק קובע.

ריצ'רד ברנסון, מי שעומד בראש אימפריית Virgin Group, מעולם לא הסתפק בלהיות בסדר, כמו כולם או בלנהוג על פי החוק. הוא ממציא חוקים. הוא ממציא נורמות. ואם לשפוט על פי ההצלחה המסחרית של Virgin Group עד הלום, ברנסון יודע על מה הוא מדבר. לכן, כשהוא מחליט על מדיניות חדשה ומיישם אותה בקבוצה שלו, שווה לראות, ללמוד, להפנים ולנסות ליישם. שווה מאוד לעשות זאת כמה שיותר מהר.

הנהלת וירג'ין הציגה לאחרונה את תוכנית הרווחה החדשה שכוללת הטבה נדירה לעובדים: 52 שבועות חופשה לעובדים (גבר כאישה) שזה עתה נולד להם תינוק. בגין החופשה שבה העובדים מבלים כאמור עם התינוק הרך בבית, כשהם 100% מנותקים מהעבודה, הם זוכים לשכר עבודה ביחס לוותק שצברו ו/או למחויבות להישאר בארגון (מי שמתחייב ל-4 שנים נהנה מההטבה השמנה ביותר).

ריצ'רד ברנסון מסביר את המהלך החדש לאתר משאבי אנוש Business Management Daily: "אם אתה מטפל בעובדים שלך הם יטפלו בעסק שלך. אני נלהב מהרעיון שאנחנו יכולים להציע לעובדים שלנו [גברים כנשים] את האפשרות ליהנות מההורות החדשה ולעזוב את העבודה בזמן שאנחנו ממשיכים לעבוד בשוק משתנה."

ברנסון הוא מומחה, או לפחות אחד הטובים, בתחום יחסי הציבור והוא יודע איך להשיג כותרות בעיתונים ואכן המהלך הזה, של חופשת לידה בתשלום לגברים כנשים, הוא מהלך שעורר הרבה התלהבות או לפחות שיח מחודש על נושא חופשת הלידה. יחד עם זאת, אין ספק כי מהלך זה נועד לחזק את הקשר של העובדים לחברה, לשמר אותם לאורך זמן ולקחת את החברה צעד אחד קדימה לכיוון מקום שטוב לעבוד בו. במהלך זה של ברנסון אנו רואים (שוב) שהמאמצים שחברות מובילות כיום לשמר עובדים ולחזק את מותג המעסיק שלהם אינם מתרכזים בימי כייף, טיולים, מכונות קפה יצירתיות, תווי מתנה או עוד כסף. אנו רואים עוד חיזוק לטרנד הנוכחי בשוק העבודה שהוא: איזון בית משפחה ולפיו מי שרוצה עובד נאמן צריך להכיר בעובדה שלעובד יש – קודם כל – חיים פרטיים, חיי משפחה וקהילה ויש לו מחויבויות. התפישה הזו, שמבוססת על העיקרון לפיו לא ניתן לנתק את העובד מהמחויבות האישית והמשפחתית אלא להפך, צריך לחזק אותו לתמוך בו במעגלי החיים האחרים – היא זו שהופכת את החברה לעוד מקום שטוב לעבוד בו.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה