בינואר 2018, אשרה ועדת העבודה והרווחה את התקנות שהגיש לה שר העבודה והרווחה חיים כץ, לפיהן הורים עצמאים (הורה יחיד שאינו נשוי, בדרך כלל אימהות חד הוריות) אשר לומדים לתואר ראשון או תעודה במוסד להשכלה גבוהה, יהיו פטורים מהתייצבות בלשכת התעסוקה ולא תישלל מהם הגמלה בשל אי התייצבות.
זאת בתנאי ששעות העבודה והלימודים שלהם עומדים על לפחות 30 שעות בשבוע בשנת 2018, ו-36 שעות שבועיות משנת 2019 ואילך.
בתקנות המקוריות שהוגשו לוועדה עמד הרף על 40 שעות שבועיות, אולם בהתערבות מ"מ יו"ר הוועדה, ח"כ מירב בן ארי (כולנו) אל מול נציגי משרד האוצר, סוכם כי על מנת להקל על האימהות היחידניות יינתן הפטור מהתייצבות רטרואקטיבית מתחילת ינואר 2018 עבור 30 שעות לימודים ועבודה, ומשנת 2019 יינתן פטור עבור 36 שעות. ח"כ בן ארי הדגישה כי בשנה הקרובה יאסוף המוסד לביטוח לאומי נתונים על ניצול ההטבה, ולקראת שנת 2019 תקיים ועדת העבודה והרווחה הערכה מחודשת לגבי השעות המקנות פטור, בהתאם לנתונים שיוצגו בפניה.
במהלך הדיון אמרה מנהלת תחום צדק חברתי בעמותת רבנים לזכויות אדם, עדית לב: "40 שעות של לימודים ועבודה זה המון. אני לא מבינה איך אם חד הורית ל-3 ילדים מסוגלת לעמוד בדבר כזה. זו אוכלוסייה שבאה מעוני, ונלחמת בציפורניים כדי לגייס כספים ולצאת ללימודים. 40 שעות זה סד שהוא הרבה מעבר למה שהן מסוגלות להתמודד איתו".
ח"כ בן ארי ציינה כי כיום רק 15 אימהות חד הוריות שמקבלות הבטחת הכנסה יוצאות ללימודים, וניכר כי יש להקל עליהן ככל האפשר.
עו"ד שרית דמרי מהלשכה המשפטית במוסד לביטוח לאומי הבהירה: "במקרים בהם יתקיימו לימודים בהיקף נמוך יותר מ-36 שעות שבועיות, יציע שירות התעסוקה משרות חלקיות וההורים היחידנים יהיו פטורים מתהליכי 'מעגלי תעסוקה', כי הם אינם מותאמים לשילוב עם לימודים. לא נתיש אותם בהתייצבויות".