השכר החודשי בתעשייה גבוה ב-40% מהשכר הממוצע במשק

השכר החודשי בתעשייה גבוה ב-40% מהשכר הממוצע במשק

כך עולה מניתוח נתוני השכר בתעשייה, שנערך על ידי התאחדות התעשיינים. השכר הממוצע בתעשייה עומד כיום על 12,531 שקלים בחודש

שיתוף
שכר בתעשייה

מניתוח התפתחות השכר בתעשייה שנערך על ידי אגף הכלכלה של התאחדות התעשיינים, עולה כי בדומה לממוצע במשק, חלה גם בתעשייה עלייה נומינלית של 2.5 אחוזים בשכר הממוצע למשרת שכיר, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

השכר החודשי הממוצע בתעשייה ברבעון הראשון של 2012 מסתכם בסך של 12,531 שקלים, והנו גבוה ב-40% מהשכר הממוצע במשק, ולמעלה מפי שלושה משכר המינימום (4,100 שקלים לחודש).

זאת לאחר עלייה שך 3.5 אחוזים ברבעון האחרון של שנת 2011, ושל 5.1% ברבעון השלישי של אותה השנה. נתונים אלה מצביעים על האטה בקצב עלייתו של השכר הממוצע בתעשייה ברבעון הראשון של שנת 2012.   

ההאטה בקצב עליית השכר הנומינלי בתעשייה משקפת ירידה נומינלית בשכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית (ההייטק), לצד האטה בקצב עליית השכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית. לעומת זאת, בקבוצות ענפי הטכנולוגיות המעורבות נרשמה האצה בקצב עליית השכר.

ממה נגזר הגידול הריאלי בשכר הממוצע בתעשייה? מעליות שכר בקבוצות ענפי הטכנולוגיות המעורבות, לצד עלייה קלה גם בשכר הממוצע בענפי הטכנולוגיה המסורתית. בעקבות ירידה בשכר הריאלי בענפי ההייטק, עליות אלו קוזזו.

ברבעון הראשון של 2012 חלה ירידה ריאלית של 2.2% בשכרם של העובדים בקבוצות ענפי ההייטק, לאחר עלייה ריאלית של 0.8%. ירידה זו נגזרה מירידה ריאלית של 5.5 אחוזים בשכר הממוצע של העובדי בענפי כלי ההובלה, ירידה של 3.7 אחוזים בענפי ציוד התקשורת האלקטרוני והציוד האלקטרוני לבקרה, אך מותנה במעט הודות לעלייה ריאלית של 2.5 אחוזים בשכר הממוצע של העובדים בענף הרכיבים האלקטרוניים.

השכר הממוצע של עובדי ההייטק הסתכם ברבעון הראשון של 2012 ב-18,245 שקלים לחודש, והנו השכר הגבוה מבין ארבעת הקבוצות ופי 2 מהשכר הממוצע במשק.

גידול ריאלי מואץ של 3.4% נרשם בשכר הממוצע של קבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית ברבעון הראשון של השנה. זאת לאחר עלייה ריאלית של 1.9 אחוזים ברבעון הקודם. עלייה זו משקפת גידול ריאלי בשכר הממוצע בכל ענפי הקבוצה, אך כמחציתה נגזרה מגידול ריאלי מהיר של 15.5 אחוזים בשכר הממוצע בענף הכרייה והחציבה. כך הסתכם השכר הממוצע בקבוצה ב-10,866 שקלים לחודש, וכ-20 אחוזים מעל השכר הממוצע במשק.

בנוסף, נרשם בתחילת השנה גידול ריאלי מחודש של 2.5 אחוזים בשכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת-עילית. עליה זו נגזרה ברובה מגידול ריאלי מחודש של 5.1 אחוזים בשכר הממוצע של עובדי ענף הכימיה, לצד עלייה ריאלית מחודשת של 0.8 אחוזים בשכר הממוצע בענף הציוד החשמלי, אך מותנה בחלקה בשל ירידה ריאלית של 1.9 אחוזים בשכר הממוצע בענף המכונות והציוד.

השכר הממוצע בקבוצה זו הסתכם ב-15,012 שקלים לחודש, וכ-70% מעל השכר הממוצע במשק.  

גידול ריאלי של 1.0 אחוזים נרשם ברבע הראשון של השנה בשכר הממוצע של העובדים בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית, עליה שמשקפת גידול ריאלי בשכר הממוצע של העובדים:

בענף הטקסטיל וההלבשה – 3.0 אחוזים; ענף העץ והריהוט – 2.2 אחוזים1 ענף המזון – 1.3 אחוזים; ענף ההוצאה לאור והדפוס – 0.3 אחוזים.

השכר הממוצע בקבוצה הסתכם ב-8,297 שקלים, נמוך ב-7% מהשכר הממוצע במשק ופי 2 משכר המינימום.

השכר הגבוה ביותר בתעשייה בשנה זו נרשם בענף הכרייה והחציבה – 32,856 שקלים בממוצע לחודש. אחריו ענף ציוד התקשורת האלקטרוני – 21,017 שקלים בממוצע לחודש וענף ציוד בקרה וציוד רפואי – 20,188 שקלים בממוצע לחודש.

השכר בענף העור וההנעלה הנו הנמוך ביותר בתעשייה – 6,280 שקלים בממוצע בחודש.  

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה