מחקרים רבים עסקו בחשיבותן של הפסקות במהלך יום העבודה וכולם מסכימים שהן תורמות לתפוקה ושאנו זקוקים להפוגות לצורך רגיעה והתרעננות על מנת להספיק יותר. כאשר מדובר בעבודה בישיבה, להתרוממות מהכיסא יש חשיבות בריאותית של ממש בשל ההשלכות השליליות של חוסר התנועה על מחזור הדם ועל פעילות השרירים – אלא אם כן קמים להפסקת סיגריה. במקרה כזה עדיף אולי להמשיך לשבת.
יש אנשים שעובדים ברצף ודוחפים את עצמם עד לסף ההתשה המנטלית, אבל האדם הממוצע לוקח לעצמו הפסקה קצרה כל 90 דקות. ג'סיקה סטילמן מ-Inc. מציעה כמה דרכים שיהפכו את אותן הפסקות קצרות למרעננות יותר, כאלה שטובות גם לעובדים וגם לעסק.
• להתחבר. רצוי לחלוק את ההתרעננות המנטלית עם חברים. אפשר למשל להתקשר לאדם קרוב לשיחה ידידותית. מחקר הראה שיצירת מגע עם האנשים הקרובים אלינו היא אחת השיטות המהירות והיעילות להילחם במצב רוח רע. אם נמאס לכם מהטלפון, מה שבהחלט עשוי להיות מובן בתפקידים מסוימים, נסו דרכי תקשורת אחרות – הודעה ברשת חברתית, דוא"ל או אפילו מכתב מהסוג הישן והטוב ששולחים בדואר לא אלקטרוני.
• להתמקד. כל הפרקטיקות של המיינדפולנס, קשיבות, נחשבות יעילות כאמצעי להשיג בהירות ולחדש את הכוחות המנטליים בפרק זמן קצר. אפשר למשל לעשות מדיטציה של 10 עד 15 דקות תוך ריכוז בנשימה, והוכח גם שמספיקות 20 דקות של תרגול יוגה לחיזוק כוח המוח. גם אם לקחתם הפסקה של חמש דקות בלבד, אתם יכולים לנצל אותה לריכוז מדיטטיבי או להתמתחויות. יש מספיק זמן לקפה גם יותר מאוחר.
• לנמנם. אם אתם מנהלים, אז אין שום בעיה – אתם קובעים. אבל המדע עומד לצדם של כל העובדים שרוצים לתפוס תנומה קצרה באמצע היום. ערמה של מחקרים הראתה שתנומה של 20 דקות בערך יכולה לתרום לתפוקה שתגיע אחריה בצורה משמעותית. בחברות גוגל, נייקי וזאפוס, למשל, מעודדים את העובדים לתפוס חרופ קטן במהלך היום.
• להתיירק. הביולוגיה שלנו אינה מתאימה לישיבה במשרד אפרורי תחת אור הניאון במהלך רוב שעות היום. לכן אין זה מפתיע שמחקרים מאשרים שאפילו חמש דקות בחוץ, בטבע, יכולות לשפר את מצב הרוח. Harvard Health מציין שמינון יומי של שהייה בחוץ עשוי להגדיל את היכולת של האדם להתרכז ומגדיל את המאגרים של ויטמין D החשוב למלחמה במחלות. אתרו את הגינה הקרובה ביותר למקום העבודה שלכם, והתחילו להתיידד איתה.
• לנשנש בחוכמה. ברור שזה רעיון די רע להקדיש כל הפסקה לנשנוש חטיפים, אבל אם תאכלו מדי פעם חטיף בריא תיהנו מרווח כפול – גם תרוויחו את הנחמה הנפשית שמציע הכרסום וגם תזכו בחיזוק לגוף. יש משהו שאנו זקוקים לו בטקס הקטן של הכנת הקפה או התה. נסו לא להגזים בכמויות הקפאין וליישם את הטקס גם עם חליטות צמחים, או סחטו לעצמכם מיץ מתפוזים שהבאתם מהבית. הנשנוש ליד יכול להיות חופן אגוזים, פרי טרי או יבש, לחם מלא עם אבוקדו או טחינה, ואם אתם חייבים מתוק, לכו על שוקולד מריר.
• הפסקה אמנותית. אתם לא צריכים להיות ציירים או פסלים מוכשרים על מנת להיעזר באמנות כדי לשפר את מצבכם המנטלי. התפרצויות קצרות של יצירה, כמו שרבוט על נייר או ריקוד של שלוש דקות (אם יש לכם איפה לעשות את זה, ואל תשכחו להביא את המוזיקה שאתם אוהבים), ירעננו את המוח שלכם לפני החזרה למשימות.