המדריך לעבודת צוות

המדריך לעבודת צוות

מרבית החברות כיום דוגלות בעבודה בצוותים ומנחילות תרבות זו אצל העובדים שלהן. למרות זאת, לא כולם נולדו "שחקני קבוצה" וישנם אנשים שכישורי עבודת הצוות שלכם מעט חלודים

שיתוף

להלן כמה דרכים לאמן עובד לעבודת צוות יעילה ואפקטיבית:

להכיר בחולשותיו

בהגיעכם לסייע לעובד מסוים להשתלב בעבודת צוות ולחזק את מיומנויות העבודה בקבוצה, ראשית עליכם ללמד אותו להכיר בחולשותיו. לא ניתן לתקן ולשפר דברים מבלי להיות תחילה מודעים להם. ייתכן והדברים המכשילים את העובד בעבודת הצוות קשורים לצורך שלו בשליטה, להעדפה הטבעית שלו לעבודה אישית, לבעיות חברתיות איתן הוא מתמודד, וכד'. על מנת לנסות ולפתור את הבעיה, ראשית עליכם להבין מהיכן היא נובעת. אם לדוגמה גיליתם יחד איתו שהמכשול העומד בפניו בעבודת הצוות הוא בעיית שליטה, תוכלו למשל לאפשר לו את השליטה במקומות אחרים ובכך לנסות לגרום לו לשחרר ממנה בעבודה הצוות. אפשר לדוגמה, לתת לו פרויקטים אישיים שיהיו באחריותו הבלעדית, בנוסף לעבודתו בצוות. כך הוא ירגיש שאינו מאבד את השליטה על העבודה שלו לחלוטין. אם מקור הבעיה בבעיות חברתיות, תוכלו לסייע לו ליצור קשרים בחברה, באמצעות מפגשים אישיים עם חברי הצוות שלו, ע"י עידודו להשתתף באירועי חברה מהנים, וכד'. כך או כך תחילה יש לאבחן את מקור הבעיה, על מנת שתדעו כיצד ניתן לפתור אותה.

תקשורת

אנשים עם בעיות תקשורת, מתקשים מאוד לעבוד בצוותים. ישנם אנשים שקשה להם לדבר מול קהל של יותר מאדם אחד. ישנם אנשים שמדברים יותר מידיי דווקא ומרחיקים מעצמם את יתר האנשים. ע"מ לסייע לעובד בעבודת הצוות שלו, חשוב שתשבו איתו במהלך פגישות הצוות ותבחינו בצורת התקשורת שלו. במידה ואתם מזהים בעיה של ביישנות, חוסר יכולת להשתתף בשיחות, או לחילופין השתלטות יתר על הפגישה, תוכלו לשבת איתו לאחר מכן ולהסביר לו במה הבחנתם וכיצד ניתן לשפר זאת.

שיחה במקום דרישה

לא ניתן להכריח בן אדם לעבוד בצוות, עליו לרצות זאת על מנת לשפר את יכולותיו. כדי שלא ליצור אנטגוניזם בנושא ולא להרחיק אותו, עליכם לשוחח איתו בנושא ולא לדרוש. חשוב לקיים עם העובד שיחות רבות וללוות אותו בתהליך של החיבור לצוות. במידה והעובד מכושר וחשוב לכם, כדאי לשקול אף תכנית אימון אישי עם מאמן חיצוני על מנת לשפר את יכולות עבודתו בקבוצה. הדבר החשוב ביותר הוא לגרום לו לרצות את סוג העבודה הזה ולהסביר לו את היתרונות אותם יוכל להשיג בעבודה הצוות.

לדעת לוותר

במידה וכל הדרכים שלכם לשלב את העובד בצוות עבודה, נכשלו, חשוב לדעת גם מתי לוותר. אחרי הכל כאמור, לא ניתן להכריח עובד לעבודה בקבוצה. ייתכן ולמרות כל מאמציכם, העובד אינו מסוגל לעבודה כזו. במקרה זה יש לשקול לאפשר לו לעבוד לבד, אם החברה מסוגלת וערוכה לכך. ייתכן והיתרונות שתפיקו מעבודתו האישית יעלו באופן משמעותי על היתרונות שיופקו במידה וישולב בצוות ולא ייתן 100 אחוז מתפוקתו.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה