הדרכה דרמטית

הדרכה דרמטית

אחת הדרכים המקוריות והמעניינות להעביר מסר לעובדים היא באמצעות שחקנים. אפילו הממשלה עומדת לנסות את זה

שיתוף
מסכות

הדרכה דרמטית

דרך מקורית ונעימה להעביר הדרכה היא באמצעות הצגה, המוצגת על ידי שחקנים אמיתיים, ולפעמים אף מוכרים. העובדים מוזמנים להצגת תאטרון, או שהשחקנים מגיעים למשרדי החברה ומציגים מול העובדים את המסר שהארגון מבקש להעביר להם. העובדים יוצאים לתיאטרון, הנחשב לבילוי, הם מגלים בו עניין וכך קולטים את המסר המועבר בה. במקרים רבים בתום ההצגה גם מתקיים דיון על הנושא שהוצג. שיטת הדרכה זו נקראה על ידי אביעד אפלבאום בשם תיאטרון ארגוני. אפלבאום הקדיש את עבודת הדוקטורט שלו לנושא מעניין זה, לאחר שחקר את התיאטרון ככלי למידה והדרכה ארגוני: מדובר במתודולוגיית הדרכה, המאפשרת למשתתפים להתנסות בחוויה הגורמת להם לחשיבה על התנהלותם כעובדים בארגון. המטרה של התיאטרון הארגוני הוא להעלות ולגרות את מודעות העובדים לתכני הארגון, ובסופו של דבר לשפר את ביצועיהם. התיאטרון הוא כלי להמחשת מצבים בארגון, הנוגעים לסוגיות רבות בעולם העבודה: הנעת עובדים, תקשורת בינאישית, עבודת צוות, מיומנויות ניהול, הטמעה, שינוי ארגוני, שירות ומכירות, קבלת החלטות ועוד.

התיאטרון הוא מדיום הדרכה המאפשר לפתוח את סקרנותם של העובדים, ולהדריך אותם לעבודה יצירתית תוך הקשבה יצירתיות ועוד. הוא מדבר בעיקר על החושים ואל האמוציות שלנו, ומשאיר גם מקום לפרשנות של כל צופה בהצגת התיאטרון.

בנוסף מדובר בדרך יצירתית של העברת מסר באופן לא שגרתי, השם דגש בפנאי וכך תורם לשימור העובדים.

במשרד ראש הממשלה החליטו לנסות את השיטה, כאשר מחלקת ההדרכה סגרה תוכנית סדנאות וימי עיון ב"תיאטרון הריאליטי". שחקני התיאטרון יציגו לעובדים סיטואציות ארגוניות שונות מחיי העבודה שלהם, ואת דרכי ההתמודדות עמן. סימה כהן, מרכזת ההדרכה במשרד ראש הממשלה הסבירה את הבחירה בשיטה בכך שמדובר בדרך אפקטיבית להטמיע מסרים ולקחים מסיטואציות ארגוניות שונות. סימולציות, דרכי גישור והכשרת צוותים. על פי התוכנית, התיאטרון ידמה דילמות וכן עבודה מול ראש הממשלה ובכירי המשרד.

עיריית רמת השרון ערכה השבוע הדרכה והסברה בנושא הטרדה מינית בעבודה, בהתאם לחוק למניעת הטרדה מינית. במפגש הועלתה הצגת דרמה בשם "גבול", בהשתתפות השחקנים דן תורג'מן, מרינה שויף והדס מורנו, נכתבה על ידי מיכל אקרמן ובוימה על ידי יונתן צ'רצ'י. ההצגה עסקה ביחסי מרות בין מעסיק לעובדת הכפופה לו. בתום ההצגה התקיים דיון בהשתתפות של עורכת דין, בנושא הטרדה מינית, הועלו סוגיות במסגרת החוק והועלו פתרונות אפשריים להתמודדות במקרה של הטרדה מינית.

 כנס ההדרכה השנתי יוצא לדרך – לחצו כאן לפרטים

סדנת עולם העבודה החדש

תגובה 1

  1. כמו בעריית רמת השרון ,משרד ראש הממשלה שמצוינים בכתבה עוד הרבה ארגונים בוחרים להדריך על חוק מניעת הטרדה מינית בעזרת ההצגה גבול-.(ישקר,כלל קומברס, המשקם, מפעלי ים המלח, ועוד רבים).

השאר תגובה