הדרכה בזול

הדרכה בזול

לארגונים שאינם מעוניינים להשקיע בהדרכה ישנה אפשרות להתחיל בקטן, בכמעט חינם

שיתוף
הדרכה בזול

הדרכה בזול

לא בכל ארגון, ובוודאי לא בארגונים קטנים, יש מחלקה הממונה על הדרכה. עם זאת, הדרכה נוגעת לכולם, ואין כאן הנחות: בין אם מדובר בחניכה של עובד חדש הקיימת בכל מקום עבודה, ובין אם עובד ותיק נדרש להשלים ידע. אולם, מה עושים כשהתקציב דל, ואין אפשרות להשקיע בקורסים שלמים, כנסים וסדנאות? התשובה היא קודם כל, לא להרפות ולא לוותר, ולא להניח כי אם עד עכשיו הסתדרנו, נמשיך להסתדר גם בעתיד. זכרו כי עובד שחסר לו ידע מסוים אינו ממקסם את ההצלחה בתפקידו, וכתוצאה מכך תפגע הצלחתו של הארגון. הדרכה רלוונטית ואפקטיבית תחזיר את ההשקעה.

יחד עם זאת, יש גם אפשרויות של הדרכה בעלויות נמוכות.

  • פורומים כלליים. כיום ניתן ללמוד הרבה מניסיונם של אחרים. קריאה של שאלות הנשאלות בפורומים מקצועיים תסייע ללמוד מטעויות ותציע איך כדאי לנהוג אחרת.  
  • פורומים פנים ארגוניים. התייעצות והעלאת שאלות בפני קולגות יסייעו לעובד, בעיקר כי מדובר בעובדים מתוך הארגון המכירים יותר את הלך הדברים בו.
  • סרטוני הדרכה ביוטיוב או של הארגון. ניתן להנגיש סרטוני הדרכה קבועים שיופיעו באופן קבוע באתר הפנימי של הארגון, כלליים או כאלה שנעשו על ידי הארגון.
  • הדרכה אישית אחת לשבוע, מעין מנטור. קביעה של פגישה שבועית עם מנהל או מומחה מקצועי בתוך הארגון. לדוגמא, אם מדובר בצורך להקניית מיומנויות ניהול – במקום ישיבה שבועית/ פגישת עבודה – לקבוע מראש פגישת הדרכה בה יועלו סוגיות ניהוליות שהמנהל החדש נתקל בהן, תוך העלאה משותפת של סוגיות ניהול אפשריות אחרות. השיטה מוצלחת מאוד מאחר שמדובר בדוגמאות חיות שניתן ללמוד מהן.
  • שיחות חיות אינטראקטיביות עם מומחים באמצעים טכנולוגיים: שיחות או העלאת שאלות אונליין עם קולגות בעולם או מומחים בעזרת וידאו, סקייפ, שיחות ועידה, וכיוצא בזה.

באופן עקרוני החסרונות של שיטות ההדרכה האלה הם הלמידה הלא מאורגנת, בעלת אופי חירומי, של כיבוי שרפות. מומלץ להשתמש בשיטות האלה בנוסף לתוכנית הדרכה מסודרת. חשוב להתמיד בהן, כאשר מומלץ לקבוע מראש מועדים קבועים המוקדשים להדרכה מסוג זה. ולהעביר אותן לעובד, לערוך דיון וסיעור מוחות לאחר מכן. בנוסף, גם בסוג הדרכה כזה יש לקחת בחשבון כי הלמידה לא תיעשה על חשבון זמנו הפרטי של העובד. אחרת היא לא תהיה מעמיקה ואפקטיבית, או פשוט לא תיעשה.

חיסרון נוסף הוא שהפתרונות האלה לא מתאימים לכל עובד, מאחר שלמידה עצמית אינה מתאימה לכל אחד. מובן שלעובדים בעלי יוזמה או אופי מתאים יותר יהיה קל יותר ללמוד באופן עצמאי. אך גם לאלה שיסתדרו פחות עם סרטונים יש להציע לכתוב שאלות ולבצע הדרכה אישית ומשלימה על ידי מנהל שישיב על השאלות.
לסיכום, להדרכה טובה צריך תקציב, שללא ספק יחזיר את ההשקעה. אך מאחר שהמציאות מראה כי יש ארגונים ומקומות עבודה שאין בידם תקציב זה ולכן הם לא עושים דבר – ללא ספק הפתרונות שלמעלה ישפרו את המצב.

כנס ההדרכה השנתי יוצא לדרך – לחצו כאן לפרטים

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה