בוועידה השנתית לגלובליזציה, אסטרטגיה ופיתוח עסקי, שנערכה על ידי חברת מידע כנסים, סקרו עו"ד ורו"ח גיא רשטיק ועו"ד ורו"ח נדב שגיא את היבטי המיסוי בעת פעילות בינלאומית.
השניים, המשלבים ידע משפטי וידע בראיית חשבון, הצביעו על הקשיים בתכנון מס בעידן הגלובאלי. כללי המיסוי בישראל הם פרסונליים ובמסגרתם כל תושב ישראל המפיק הכנסה, אמור לשלם מס בגינה לרשויות המס, כך לגבי חברות הרשומות ברשם החברות ואף לגבי חברות זרות הנשלטות ומנוהלות בישראל.
חברות זרות הרוצות להעביר את הפעילות לישראל בשל העובדה כי מס החברות בארצות המקור גבוה יותר, נתקלות בבעיה. פיתרון מקובל אחד הוא שימוש ב"מדינת אמצע", באמצעות הקמת חברה הרשומה בה. בפועל מקובל להקים חברות מסוג זה בקפריסין.
רשטיק ושגיא, שסקרו את הנושא באמצעות דיאלוג של שאלות ותשובות ביניהם, הדגישו כי ברבים ממדינות אירופה לא כל הוצאות המימון מוכרות כהוצאה וכי היחס המקובל בהן הוא זה של 1:3 בין ההון העצמי וההון הזר. גם במקרים של הקמת חברה זרה מחוץ לישראל, כדי להפחית את שיעורי המס בשל האמנה למניעת כפל מס ראוי לזכור כי השליטה וניהול החברה מחוץ לישראל היא תהליך סבוך ויקר. העברת הנכס כולו לחו"ל אף הוא אירוע מס ועלותו יקרה, כאשר הסמכות לקביעת שווי הנכס כמו גם קניין רוחני, נתונה בידי רשויות המס.
פיתרון מקובל אחר הוא הקמת חברה זרה, בעלת זרוע של מחקר ופיתוח הממוקם בישראל וכך עשוי ליהנות מהטבות מס.
השניים הדגישו כי בעידן הגלובליזציה קיים קושי באיתור מדינות שנחשבו בעבר כ"מקלטי מס" ומרבית מדינות המערב מערימות קשיים על הסדרים מסוג זה. לאחרונה, הזכירו הדוברים, הפכה בולגריה למדינה בה נוהגים אנשי עסקים ישראלים להקים חברה על אף היותה רחוקה יותר מקפריסין. ככלל סיכמו השניים, במשק גלובאלי כדאי להתמקד באיתור מדינות בהם אמנות המס נותנות הגנות נוחות יותר לאנשי עסקים ולהימנע מחיפוש מקלטי- מס.