חברות טכנולוגיה: עדיין מועדון גברים?

חברות טכנולוגיה: עדיין מועדון גברים?

כוח העבודה של חברות הטכנולוגיה מורכב בעיקר מגברים. האם תוכניות לאפליה מתקנת הן הפתרון? מחקר חדש מלמד שהן יכולות לגרום נזק

שיתוף
גברים ונשים בעבודה

גברים ונשים בעבודה

על אף שיש בתעשיית הטכנולוגיה נשים בכירות מאוד כמו שריל סנדברג בפייסבוק ומריסה מאייר ביאהו, נראה שהמגוון האנושי עדיין לא חדר לעולם הזה. נתוני המגוון האנושי של גוגל מראים שכוח העבודה הגלובלי של החברה מורכב מ-70% גברים. באפל השיעור זהה וכך גם בטוויטר. גם פייסבוק אינה מביאה את הבשורה עם 69% גברים בכוח העבודה, ואף לא יאהו עם 63%.

"אנחנו איננו נמצאים במקום שבו היינו רוצים להיות כאשר זה מגיע למגוון," הצהירה גוגל ב-diversitypage שלה, "וקשה להיענות לאתגרים מהסוג הזה אם אינכם מוכנים לדון בהם בצורה פתוחה ועם העובדות." סגנית נשיא טוויטר למגוון והכלל ג'אנט ון הויסה כתבה, "אנו מודעים בהחלט לכך שטוויטר היא חלק מתעשייה שמאופיינת בחוסר איזון דרמטי במגוון – ואנו איננו יוצאים מן הכלל. באמצעות הפיכה לשקופים יותר בנתוני המועסקים שלנו, פתוחים בדיאלוג בתוך החברה וקפדנים בפרקטיקות הגיוס, ההעסקה והקידום, אנו הופכים את נושא הגיוון התעסוקתי לסוגיה עסקית חשובה עבור עצמנו."

הקולגות חושדים

האם מיזמי מגוון אנושי הם התשובה? פוסט בבלוג של ה-Wall Street Journal ציין מחקר שהציע שמדיניות לעידוד לייצוג מוגבר של נשים ומיעוטים בעבודה שמתוכננת למשוך קבוצות כמו נשים ומיעוטים גזעיים יכולה לחשוף את הקבוצות האלה לחשדנות רבה יותר מצד הקולגות שלהם במקום העבודה.

המחקר שבוצע באוניברסיטת ניו יורק, אוניברסיטת שיקגו ואוניברסיטת ג'ורג' מייסון מגדיר את הפעולות לעידוד לייצוג מוגבר של נשים ומיעוטים (affirmative action) ככל צעד חיובי שארגון נוקט על מנת להגדיל את הייצוג של קבוצות שהתאפיינו באופן מסורתי בתת-ייצוג. ליסה לזלי, פרופסור לניהול בבית הספר לעסקים באוניברסיטת ניו יורק וממחברי המחקר, אמרה שסוג כזה של מדיניות מאותת על כך שקבוצות מסוימות זקוקות לעזרה מיוחדת, ועובדים אחרים עשויים להסיק שמשתייכים אליהן אינם מתאימים או אינם יכולים לקבל תפקידים בזכות עצמם.

עוד נמצא במחקר שעובדים מקבוצות מיעוט בארגונים שבהם יש תוכניות לאפליה מתקנת נתפסו כפחות חביבים וחמים, כיוון שהתוכניות גרמו להם להיראות תחרותיים וכאילו הם מקבלים עזרה בטיפוס בסולם. "אנו נוטים לייחס תכונות שליליות לאנשים שאנו מתחרים עמם," אמרה לזלי.

לזלי הציעה שבמקום התוכניות לאפליה מתקנת חברות יילחמו בתפיסות הללו באמצעות הבהרה שהעסקה וקידום נעשים על בסיס הישגים ושכוח עבודה מגוון מועילים לעסק עם קשת רחבה יותר של תפיסות שתורמות ליצירתיות ולחדשנות.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה