מחקר עולמי חזה כי תעשיית משאבי האנוש נמצאת בסיכון של הכחדה אלא אם כן היא תצליח להמציא את עצמה מחדש במהירות.
המחקר הוצג בספרו של קליפנגר בשנת 2017: משאבי אנוש בתהום העתידית של העבודה (HR on the Precipice in the Future of Work) בשיתוף עם סילביה וורהאוזר-סמית', סגנית נשיא בכירה למחקר עולמי ב- PageUp וקרן קריס, מנכ"לית ומייסדת PageUp.
ממצאי המחקר מצביעים על כך שמסע 'ההמצאה מחדש' של משאבי האנוש התרחב בעשורים האחרונים, עם היעדר דחיפות, מיקוד או מיקוד מדולל, ואמצעים להצלחה, שנותרו לא מוגדרים.
יתר על כן, הדו"ח מראה כי מקומות עבודה אשר מוגדרים מחדש שמים דגש על הבנה חדשה של הפרודוקטיביות ומעורבות העובדים שתתעצם ותתפתח בעתיד.
קריס אמרה ל- HRD, כי בשנת 2018 כמה חברות מכירות בכך שמשאבי אנוש באמת צריך לשחק תפקיד אסטרטגי, להבין את האסטרטגיה העסקית ולאחר מכן ליישר את אסטרטגיית האנשים לאסטרטגיה העסקית.
"יש כל כך הרבה אפשרויות עכשיו לבניית כוח העבודה שלך וליצירת כוח עבודה שיתמוך באסטרטגיה העסקית שלך," אמרה קריס. "אנחנו רואים ארגונים שמתחילים לאמץ ולמנף כמה מאותם מנגנונים שונים של בניית כוח העבודה שלהם, ואנחנו בהחלט רואים שהטכנולוגיה משחקת תפקיד גדול מאוד בכך".
קריס הוסיפה כי ישנם אתגרים סביב כוח עבודה מבוזר, עם עובדים שאינם עובדים קבועים יותר. כיצד ניתן לוודא שיש לאותם עובדים מתחלפים את המידע הנכון, שהם מיושרים עם מטרת הארגון שלכם, וכי הם עושים את הדברים אשר יניעו את התוצאות הנכונות? איך אתה שומר על התרבות הארגונית? איך אתה משיג את המעורבות בארגון שלך כאשר יש לך כוח עבודה מפוזר? טכנולוגיה חדשה תהיה גורם מרכזי לכך".
קריס הוסיפה כי כיום יש הרבה יותר התפשטות של דורות בכוח העבודה ויש ציפייה שחלק מדורות אלו ימשיכו ויתעדכנו במידע הקשור לעבודה במהירות.
"אנחנו גם רואים כי משאבי מתחילים באמת לאמץ את הפתרונות הטכנולוגיים הללו כדי לסייע בהפעלת האינטראקציה עם כוח העבודה והעברת המידע הנכון שאנשים צריכים לקבל כדי לעשות את העבודה שלהם".
לתחום משאבי אנוש יש סיכון להיכחד לדבריה של קריס. הוא על הקצה של הצוק ובסיכון האמיתי לנפילה. יש למשאבי אנוש שתי אפשרויות: או להמציא דרך מעבר לתהום או להיעלם לתוכה.
"ככל שחולף הזמן, סביר להניח שארגונים מסוימים ימשיכו בתהליך ההמצאה מחדש ויעשו את השינויים הנדרשים בעסקים שלהם כדי שיוכלו להסתגל לעולם החדש". היא מציינת