להלן מספר טעויות שכדאי להימנע מהן ככל האפשר במהלך ראיון העבודה:
תיאור מסולף
למרות ששיווק החברה חשוב מאין כמוהו, אל לך "ליפול" לתיאור מסולף של החברה. כל דבר שאתה מספר למועמד בנוגע לחברה צריך להיות מהימן ואותנטי. אל לך לנפנף בהטבות או אפשרויות קידום שאינן אפשריות, רק כדי למשוך את המועמד לתפקיד. כשאתה משווק את החברה למועמד עליך להיזהר ולהישמר כל הזמן משיווק יתר שאינו מציג את הדברים בצורה אמינה ומדויקת.
איחור לראיון
כמראיין חשוב מאוד שתהיה מוכן לראיון בזמן. בדיוק כפי שאתה מצפה מהמועמדים לכבד את הזמן שלך, עליך לכבד גם את הזמן שלהם. אין דבר מאכזב יותר מלהמתין למראיין דקות ארוכות, עד כי הוא מזמין אותך למשרדו. הדבר מייצר עננה כבדה ולא נעימה לאורך כל הראיון. לכך כשאתה קובע מועד לראיון השתדל להיצמד ללוח הזמנים. שיחות טלפון, קריאת מיילים וכד', ידחו לאחר מכן.
מראה חיצוני
המראה החיצוני שלך כמראיין משפיע משמעותית על הראיון וכיצד המועמד תופש את החברה. לראיון העבודה הקפידו על לבוש מכובד. העדיפו מכנסיים מחויטות ולא ג'ינס, חולצה מכופתרת ואפילו ג'קט. חשוב שהבגדים יהיו ייצוגיים ככל האפשר. גם בימים חמים במיוחד לעולם אל תגיעו לראיין כשאתם במכנס קצת וסנדלים. זהו מראה שאינו ייצוגי ועשוי אף לגרום לצד השני לתחושת זלזול.
חשוב להכיר את המועמד
חשוב מאוד להציץ בעמוד הלינקדאין או הפייסבוק של המועמד לתפקיד, בטרם הוא מגיע לראיון העבודה. רצוי שתדע על המועמד כל מה שתוכל לדעת, בטרם אתם מתחיל לראיין אותו. כדאי אף לרשום לעצמך פרט חשוב או שניים לגביי המועמד, כך שכשהוא יישב מולך בראיון תוכל להתייחס למידע החיוני הזה.
זה יכול להיות מאוד מביך אם לא תצליח לזכור היכן המועד עבד לפני כן, או עדיין עובד כיום, אם לא תזכור מה הוא למד ומה תחום ההתמחות שלו. טעות נפוצה שמראיינים עושים היא שאינם מקדישים די זמן ללמוד על המועמד שלהם בטרם הם ניגשים לראיין אותו.
קריאה לא נכונה של קורות החיים
בטרם ראיינתם את המועמד חשוב שתעברו היטב על קורות החיים שלו לעומק, סמנו לעצמכם דברים שתרצו להתייחס אליהם בראיון העבודה, וציינו לעצמכם נקודות חזקות וחלשות של המועמד. לעולם אל תגיעו לראיון עבודה לא מוכנים, בטרם קראתם את קורות החיים של המועמד שלכם.