גלובליזציה של תהליכי הגיוס

גלובליזציה של תהליכי הגיוס

תחום הספנות הוא גלובלי ומצריך ידע ייחודי כשבעלי נסיון בתחום פרושים בכל העולם, לכן תחום הגיוס הגלובלי חיוני למטה של 'צים'. החברה היא בין 20 הגדולות בעולם בתחום וחוגגת יומהולדת 70 השנה

שיתוף

על תהליכי הגיוס הגלובלי והאתגרים בתחום, תספר קרן איברגימוב, מנהלת גיוס גלובלי של חברת 'צים', בהרצאתה בנושא, בכנס הגיוס השנתי 2016 שיתקיים ב- 30 במאי בכפר המכביה.

מהם האתגרים בגיוס גלובלי?

"אחד האתגרים הוא שהאנשים מגיעים ממדינות וחברות שונות" אומרת קרן איברגימוב "יכולים להתראיין למשל שני מנהלים בכירים עם ניסיון בתפקיד זהה, כשאחד מהם בעל שליטה וידע והשני יותר מנהל את עצמו. עליי להבין מהי גודל החברה שניהלו לפני כן, מה היה מספר האנשים שעבדו בה ומה תחומי האחריות שהיו ברשותם. כמו גם למי הם מדווחים בחברה גלובלית. צריך להכיר את החברות כדי להבין האם האנשים שבאים עם נסיון מהחברה הספציפית מביאים איתם את הידע והניסיון המתאימים לתפקיד בחברת 'צים'.
"בנוסף לאלו, יש גם את אתגרי השפה. לכל אחד שפה ותרבות שונה ועלינו להבין את תרבות המרואיינים בהתאם לארץ מוצאם.  ישנן גם מדינות עם כשלי תקשורת והסקייפ עשוי ליפול במהלך ראיון עבודה מה שמהווה אתגר לא פשוט נוסף."

כיצד מחפשים עובדים בחו"ל וכיצד מתבצעים ראיונות העבודה?

"החיפוש הוא ברשתות מקצועיות כגון לינקדאין, חברות השמה מקומיות וגלובליות, קשרים של המנהלים, ועוד. הראיונות יכולים להתבצע בסקייפ, או בווידאו קונפרנס. המועמדים הסופיים מגיעים למטה."

כיצד התקדמת לתפקיד מנהל גיוס גלובלי בחברת 'צים'?

"בחברת 'צים' אני עובדת מזה 7 שנים. התחלתי כאנליסטית של תקציבים במשאבי אנוש גלובלי, מול כל הסוכנויות של 'צים' בעולם – בכך הכרתי למעשה את האנשים ואת הפעילות שלהם מזווית גלובלית.

בהמשך שימשתי כאנליסטית שכר והטבות, הכנתי והגשתי הצעות שכר בישראל והכנתי הסכמים קיבוציים, ניתוחי שכר, סקרי שכר, דוחות ונתונים בכל הקשור לכוח אדם.

לאחר מכן שימשתי כעוזרת של סמנכ"ל משאבי האנוש בפרויקטים גלובליים והייתי מעורבת בפרויקטים בכל תחומי משאבי האנוש בארגון.

לפני כשלוש שנים מוניתי לנהל את מערך הרלוקיישן ובניתי מערך רלוקיישן הכולל את כל המרכיבים בתוך צים, כולל מדיניות רלוקיישן, תהליכי עבודה, חוזים וכו'.

ואז לפני כשנה וחצי מוניתי גם לנהל את הגיוס הגלובלי של החברה. בתפקידי אני אחראית לבנות מדיניות ותהליכי גיוס גלובליים הכוללים את כל המרכיבים החל מבניית הגדרת התפקיד ועד למתן החוזה לעובד, על כל שלבי הגיוס בדרך. בין יתר תפקידיי גם לתמוך במשאבי אנוש בכל העולם בתהליכי הגיוס המקומיים ולגייס מועמדים לתפקידים הגלובליים הפתוחים בחברה."

אילו כישורים ומיומנויות מצריך תפקיד מנהל הגיוס הגלובלי?

"ראשית צריך להבין היטב בחוזים ובתנאי עבודה. התנאים משתנים כל הזמן וצריך להתעדכן בהם דרך קבע. בנוסף נדרשת הבנה של תהליכי עבודה בין מדינות, למשל קליטת עובד גרמני שמגיע לעבוד בישראל אינה זהה לקליטת עובד אמריקאי. על מנהל הגיוס הגלובלי להיות בקשר תכוף עם יועצי מס ולקבל מהם מידע. לדעת לבצע משא ומתן עם מועמדים בעולם לגביי העבודה ותנאי השכר, להבין את החוקים המקומיים ולהביא בחשבון את כל הפרמטרים הללו לתהליך הגיוס." 

מהו תהליך הגיוס הגלובלי ב'צים'?

"בניתי מדיניות של גיוס גלובלי אשר כוללת את תהליכי הגיוס והסדר שלהם, דגשים לראיונות עבודה, הגדרת התפקיד עם דרישות וכישורים, מבחנים וראיונות עם ממליצים, ועוד.
בתהליכי הגיוס בין היתר, אני בודקת את התאמת המועמדים למנהל, מקיימת דיון עם היחידה המגייסת בנושא הגדרת התפקיד, ומחליטה האם העובד יהיה מקומי או גלובלי ועוד ועוד.
המטה המרכזי של חברת 'צים' בישראל, ובנוסף יש לחברה ברחבי העולם כ- 50 סניפים בבעלות וחברות בנות רבות."

קרן איברגימוב מפעילה מערך גיוס בדגש על תפקידים בכירים ברחבי העולם. היא מביאה איתה ניסיון עשיר בכל תחומי משאבי האנוש, בדגש על הטמעת מדיניות גיוס גלובלית ורלוקיישן והוצאתה לפועל. לקרן תואר ראשון ושני בכלכלה וניהול מהטכניון וההתמחות של קרן הינו בניית מערך גיוס גלובלי וגיוס בתפקידי ניהול בכירים ברחבי העולם.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה