גיוס מנהלים בכירים

גיוס מנהלים בכירים

מהם הכללים המרכזיים בגיוס מנהלים בכירים?

שיתוף
גיוס בכירים

גיוס בכירים

רכזות ורכזי גיוס שהכרתי בעבר, שעסקו בעיקר באיוש משרות בתחום השירות, משרות "סטודנטים" ומשרות בלתי מקצועיות, לא פעם העלו בקול את הסקרנות אודות איוש משרות בכירים. האם מדובר בדיוק באותו תהליך גיוס? איך מגיעים לעובדים בכירים? ומה קורה אם נכשלים בתהליך הגיוס? את השאלות האלה הם שאלו מתוך יראת כבוד לאותם מנהלים שהגיעו לסולמות הגבוהים ביותר בהיררכיה הארגונית.

מספר שנים לאחר מכן שוחחתי עם בעלת חברת השמה המתמחה באיוש משרות בכירות. אז התבררה התשובה: גיוס בכירים היא משימה שונה במהותה, מורכבת ורגישה.

הצורך בגיוס מנהל בכיר חדש עולה כאשר הוא עומד בפני פרישה או עזיבה כאשר הארגון מתרחב, ונפתחות משרות ניהול חדשות.

השיטה המרכזית המאפיינת את תהליך הגיוס הזה היא הד האנטינג. בכירים כמעט ואינם שולחים קורות חיים, ואינם פונים לחברות בשאלה אם דרוש סמנכ"ל שיווק. הם ניצודים על ידי הארגונים עצמם או חברות ההשמה המחפשות לאייש משרה בכירה שהתפנתה או שעתידה להתפנות.

היכרות עם הארגון

תהליך המיון של עובדים אלה דורש היכרות מעמיקה עם הארגון אליו נדרש המנהל הבכיר, שעתיד לכהן בצמרת הארגון. בתהליך מתבצעת היכרות של המגייס עם הדינמיקה, יחסי העבודה והתרבות הארגונית המקומית. לצורך העניין אף מתראיין מנכ"ל החברה, ממנו ניתן ללמוד על הארגון ועל ציפיותיו מהמועמד.

דיסקרטיות

לתהליך נדרשת רגישות ואינטואיציה חדה, והפנייה למועמדים הנה דיסקרטית ואישית, מפני שהבכירים אינם מעוניינים לפרסם את העובדה כי הם מחפשים את התפקיד הבא. רוב הפניות נעשות כאשר המועמד עדיין מכהן בתפקידו. גם כאשר הארגון עצמו מבקש להחליף מנהל, או אם הוא יודע כי מנהלו עתיד לפרוש, הגורמים בארגון אינם מעוניינים שמתחריו וגורמים בתוך הארגון יהיו מודעים על התחלופה בניהול הבכיר.

איסוף מידע מקדים

ארגונים שאין להם מחלקת משאבי אנוש פונים לחברות השמה. התהליך כולל קודם כל איסוף מידע על המועמדים הפוטנציאליים. ראשית, נערך מיפוי של השוק ושל בעלי התפקידים החשובים. אז נערך מחקר אודותיהם, אם הם מרוצים מתפקידם וממקום עבודתם ועוד. איסוף המידע מתבצע בעיקר באמצעות האינטרנט, אך גם באמצעות מתחרים, ספקים ועוד. המחקר מתבצע גם בנוגע לחברות עצמן. בחברות שעברו משבר, למשל, יתכן שיש סיכוי שעובדיו ישמחו לקבל הצעה במקום אחר.   

יצירת קשר

הפניה אל המועמד נעשית טלפונית, ואם הוא מתעניין במשרה נקבעת פגישה, המהווה את ראיון העבודה הראשוני. לעתים קרובות הפגישה נערכת בבית קפה או במסעדה, שהיא העדפה של המועמד למקום דיסקרטי וניטרלי.

המשך התהליך כולל מבחנים, פסיכולוגיים, פסיכוטכניים ואישיותיים, כאשר גם כאן נדרשת דיסקרטיות: בשוק ישנם מכונים הבונים מבחני מיון המתאימים
לביצוע באופן פרטני ולא קבוצתי, כדי לא לחשוף את המועמד. 

השלכות תוצאות הגיוס

 הצלחה או כישלון בגיוס בכירים הנה קריטית ואף גורלית לארגון. הצלחה תביא לשגשוג, כישלון יביא לפגיעה בו, תדמיתית ועסקית. מאחר שמדובר בתפקיד מפתח בצמרת הארגון, כישלון יבוא לידי ביטוי גם בטלטלה במוטיבציית העובדים ובתרבות הארגונית שלו.

בואו ללמוד ולהתחדש בכנס הגיוס השנתי. לפרטים והרשמה לחצו כאן

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה