ליאוני קורטז, יועצת ארגונית מחברת Leadership Success:
ארגונים רבים יודעים שיש בקרב העובדים בעלי פוטנציאל גבוה והם בונים על העובדים שלהם לתפקידי ניהול עתידיים אבל הם לא מעניקים לעובדים ואפילו למנהלי הביניים את ההזדמנות לצמוח ולממש את מלוא הפוטנציאל שלהם. ארגונים רבים שומרים לעצמם את 'הזכות' לראות את התמונה הגדולה, לגבש אסטרטגיה, לראות את הדוחות הפיננסיים של החברה, לנתח מהלכים ולקבל החלטות. כך שכל אלו נעשים בחדרי חדרים והעובדים (כולל מנהלי הביניים) בעצם לא רואים את התמונה הגדולה. הם לא שותפים לתהליך.
לכן, ארגון ששואף להצמיח מתוכו מנהלים חייב לתת להם את הכלים החשובים ביותר להצלחה וזה לאפשר להם גישה לידע, לחשוף אותם לנתונים, לשתף אותם בתהליכים, להציג בפניהם את האסטרטגיות, את אתגרים, הסיכונים… רק ככה הם ילמדו ורק אחרי שהם ילמדו, הם יוכלו לשרת את הארגון בתפקידים ניהוליים.
סוזן דיויד מחברת השילוח TNT:
פיתוח מנהיגים בארגון הוא באחריות מלאה של המנהלים כשמדובר על אחריות כפולה: פעם אחת לזהות את העובדים בעלי הפוטנציאל הגבוהה בהתאם לצורכי הארגון, ופעם שניה להכשיר ולהכווין את מנהלי העתיד בתוכניות חניכה / מנטורינג. על אף העובדה שהמנהל צמח מתוך הארגון, הליווי האישי הצמוד של אחד המנהלים הבכירים הוא קריטי להצלחה. למנהלים הבכירים בתוך הארגון יש את היכולת הבלעדית להכשיר דור חדש של מנהיגים בארגון כי יש להם כבר את המפתחות להצלחה.
ווגן פול מחברת התקשורת הסלולרית Optus:
הארגונים נהיו הרבה יותר שטוחים ולכן, כשאנחנו מדברים על פיתוח מנהיגות בארגון כיום, אנחנו כבר לא מדברים במובנים של 'טיפוס בסולם ההיררכי של הארגון' אלא על בניית מסלולי הצלחה / פיתוח קריירה מקצועית. המטרה של ארגון היא לא לקדם כמה שפחות אנשים לשלבים הכמה שיותר גבוהים בסולם, אלא לקדם כמה שיותר עובדים מקצועיים למגוון תפקידים בארגון, כלומר לפתח תכניות קידום עובדים לרוחב הארגון. הארגון של היום משקיע לא רק במנהלים שיש להם את היכולות והשאיפות לנהל אנשים אלא בעובדים שיש להם יכולת ושאיפה לנהל תחומים, פרויקטים ונישות בארגון. גם אלו, על אף שהם לא מנהלי מחלקות או צוותים, הם עובדים שהארגון רוצה לקדם לתפקידי ניהול והוא צריך להשקיע בהם משאבים.
לין סימון מ- Taleo המפתחת תכנת משאבי אנוש:
טכנולוגיה היא כלי ארגוני חשוב ביותר בפיתוח מנהיגות בארגון. ראשית כל, הטכנולוגיה נותנת להנהלה תמונה רחבה ומדויקת של הכישורים המצויים בארגון כך שניתן לסנן ולמיין את העובדים בעלי הפוטנציאל הרלוונטי בלחיצת כפתור. לאחר שהיא מסייעת לנו לאתר את העובדים בעלי הפוטנציאל הגבוהה ביותר, הטכנולוגיה מאפשרת לנו להמשיך לבחון עובדים, להדריך, ללמד ולהכשיר אותם לתפקידים ייעודיים ספציפיים באמצעות אפליקציות למידה / הדרכה / שיתוף ידע ומבחנים און-ליין. כך שלמעשה מסלול הכשרת מנהלים בארגון התקצר פלאים והפך להיות מקצועי, ממוקד ואפקטיבי יותר. ארגון שרוצה לפתח מנהיגים מבית צריך להשקיע בטכנולוגיה ייעודית כאסטרטגיית פיתוח מנהיגות.
*מתוך סדרת ראיונות מצולמים לאתר משאבי אנוש האוסטרלי HC Online