חברת הענק האמריקנית "בסט ביי" עברה מתגמול לפי שעות לתגמול לפי תפוקות. עד כה יותר מ- 60% מעובדי החברה מתוגמלים על פי התפוקות שלהם. לעובדים אלו מרחב גמישות רחב בכל הקשור להחלטה על שעות העבודה להם הם מחויבים לחברה. במחלקות שעברו לשיטת התגמול החדשה, עלתה תפוקת העובדים בעשרות אחוזים לעומת אלו שעדיין עובדות על פי השיטה המקובלת.
מנהלי המחלקות הסתגלו גם הם לשיטה החדשה והחלו למדוד את הישגי העובדים על פי התפוקות שלהם, כאשר מספר השעות בהם שוהים עובדים אלו במשרד הפך לפחות רלוונטי. גם מספר השעות הנוספות אותם מקדישים העובדים לארגון, הפך זניח והדגש עבר לתפוקות ואיכות התפוקות האלו.
[adrotate banner="27"] המנהלים גם הבינו כי פעילויות כמו ישיבות צוות ודיונים ארוכים הם עתירות זמן ואינן תורמות בהכרח להגדלת התפוקה. אלו החלו להימדד עתה על פי התרומה הישירה שלהם לעבודה במונחים של עלות- תועלת. מסקרים שנערכו בקרב העובדים שעברו לשיטה החדשה, נמצא כי כולם הביעו שביעות רצון מוחלטת מהמעבר לשיטה זו וגם דיווחו על שיפור כללי באיכות החיים שלהם ובכלל זה הקשר עם המשפחה.
המודל של בסט ביי הולך וכובש מקום בארצות הברית ובקרוב נראה אותו גם בישראל. מנהלי משאבי אנוש מוזמנים כבר עתה להתנסות בו, אפשר להתחיל למדוד תפוקות על פי איכות העבודה או על פי כמות המשימות אותם מבצעים עובדים, ניתן כבר עתה להדריך את מנהלי המחלקות כדי להעריך עובדים בשיטות החדשות. הטמעת דפוס הניהול החדש היא צורך חיוני שכדאי להתכונן איליו מבעוד מועד.