עובדת שהתפטרה מתפקידה כדי לטפל בבני משפחתה זכאית לפיצויים

עובדת שהתפטרה מתפקידה כדי לטפל בבני משפחתה זכאית לפיצויים

בית הדין לעבודה פסק כי עובדת שהתפטרה כדי לטפל בבני משפחתה, תהיה זכאית לפיצויי פיטורין כדין מפוטרת

שיתוף
חוקי עבודה
חוקי עבודה

מנהלת חשבונות במשרד פרסום התפטרה מעבודתה כדי לטפל בבני משפחתה. היא פנתה להנהלת החברה בדרישה לפיצויי פיטורין, דמי הבראה, ימי חופשה והפרשת קרן פנסיה, כדין מפוטרת, אולם משרד הפרסום לא זיכה אותה בהטבות אלו. העובדת פנתה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב וזה קיבל את תביעתה.

בכתב התביעה שהגישה העובדת, היא פרטה את הבעיות הרפואיות מהן סבלו בני משפחתה ממדרגה ראשונה בסמוך למועד התפטרותה מהחברה, ונימקה כי נאלצה להתפטר כדי לסעוד אותם ועל כן יש לראות בה מתפטרת במעמד מפוטרת.

משרד הפרסום טען מנגד, כי העובדת לא ציינה את מצבם הבריאותי של בני משפחתה בנימוקים להתפטרותה ועוד טען המשרד כי העובדת כלל לא עשתה מאמצים למצוא פתרון לטפל בהם מבלי שתיאלץ להתפטר. כמו כן, המשרד טען כי העובדת, שהועסקה במשרד הפרסום רק יום אחד בשבוע, המשיכה לעבוד במקום עבודה אחר לאחר התפטרותה.

במהלך המשפט הוכח כי העובדת אכן הודיעה למנהל המשרד על רצונה להתפטר מחמת מצבם הרפואי של בני משפחתה, וזאת בניגוד לטענת המשרד לחוסר נימוק הסיבות להתפטרות, ואף הוכח כי השניים ניסו למצוא פתרון שימנע את עזיבתה, אולם זה לא נמצא.

שופטת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב אסנת רובוביץ-ברכש, קיבלה את התביעה לפיצויי פיטורים, הפרשי שכר ודמי חופשה. העובדת אף הצליחה להוכיח כי אביה מאושפז בעקבות מצב בריאותי קשה, בתה הייתה באותו זמן בשמירת הריון ואילו אמה חולה בדימנציה, כל אלו דרשו את טיפולה וכן מכלול האירועים אשר יצר מתח נפשי רב, אילץ אותה להתפטר לצורך הטיפול בקרוביה.

השופטת רובוביץ-ברכש: "רק טבעי הוא כי הורים שנמצאים בשעתם הקשה יצטרכו תמיכה ועזרה מילדיהם. סיטואציה זו יוצרת קושי רב על מי שצריך להתמודד עם טיפול שכזה, שמהול בו גם קושי נפשי מעבר לצורך בזמן נוסף, להתמודדות עם קשיים אלו."

באשר לטענת הנגד של משרד הפרסום, לפיה העובדת התפטרה מעבודתה במשרד אולם המשיכה לעבוד במקום אחר, פסקה השופטת כי העובדה שהעובדת המשיכה לעבוד במקום עבודתה הנוסף לא שוללת ממנה את הזכאות לפיצויי פיטורים. השופטת רובוביץ-ברכש: "התובעת רשאית להתאים את מסגרת עבודתה ופרנסתה לסיטואציה שנוצרה. העובדה שבחרה להמשיך ולעבוד במקום עבודתה זה 22 שנה, בו הינה עובדת בהיקף משרה גבוה יותר, הינו הגיוני ואין בו כדי לשלול ממנה את רכיב פיצויי הפיטורים, בנסיבות העניין".

בית הדין לעבודה פסק על משרד הפרסום לשלם לעובדת פיצויי פיטורין בסך 13,731 ₪, דמי חופשה שנתית בסך 8,288 ₪ והפרשי שכר עבודה בסך 717 ₪, הווה אומר סכום כולל של 22,736 ₪. בנוסף חויב משרד הפרסום לשאת בהוצאות המשפט.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה