בית הדין הארצי לעבודה- אין לפטר עובד הרשות המקומית ללא הסכמת ההסתדרות

בית הדין הארצי לעבודה- אין לפטר עובד הרשות המקומית ללא הסכמת ההסתדרות

על פי הסכם העבודה הקיבוצי ברשויות המקומיות, לפיטורי עובד נדרשת הסכמה של ארגון העובדים

שיתוף
נהלי עבודה

בית הדין הארצי לעבודה קבע כי בעיריות ומועצות מקומיות לא ניתן לפטר עובד ללא הסכמת הוועד או ההסתדרות, אם זו מייצגת את העובדים במקום.

פסק הדין ניתן בעקבות פיטוריה של אסתר תריף, שעבדה במשך 32 בעיריית יהוד. תריף ,מנהלת אגף ההנדסה בעירייה, ערערה על פיטוריה בפני בית הדין האזורי, שקבע כי ימונה בורר שיפסוק בסוגיית הפיטורים. במהלך הבוררות הגישו תריף  ובאי כוחה עו"ד נעמי לנדאו ושלמה בכור, בקשה נוספת לבית הדין האזורי, אשר התבקש להחזיר את תריף לעבודה. זאת בטענה כי עיריית יהוד סירבה לבטל את מכתב הפיטורין אף לאחר שתהליך הבוררות החל.

בעקבות דחיית הבקשה על ידי בית הדין האזורי לעבודה, ערערו תריף וההסתדרות על פסק הדין בפני בית הדין הארצי. בכתב התביעה נאמר כי במהלך הבוררות שאמורה הייתה להכריע בשאלת חוקיות הפיטורין, סירבה העירייה למשוך את מכתב הפיטורין. זאת ועוד- העירייה פרסמה מכרז חדש לתפקיד אותו מלאה תריף.

בו בעת טענה ההסתדרות כי לא ניתן לפטר עובד ללא הסכמת וועד העובדים או ההסתדרות.

שופטי בית הדין הארצי לעבודה –עמירם רבינוביץ, שמואל צור וסיגל-דוידוב-מטולה, קיבלו את ערעורה של תריף  וקבעו כי פיטוריה נעשו בניגוד להסכם העבודה הקיבוצי ברשויות המקומיות, הקובע כי לפיטורי עובד נדרשת הסכמה של ארגון העובדים, אלא אם כן הצדדים החליטו אחרת. אי לכך, הורו השופטים לעיריית יהוד להשיב את תריף לעבודה עד לסיום תהליך הבוררות וחייבו את העירייה בתשלום שכרה המלא מהיום בו פוטרה ובהוצאות משפט.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה