שופטת בית הדין האזורי לעבודה שרה מאירי האריכה אמש את צו המניעה הזמני שניתן בראשון בלילה לשביתת 170 המאבטחים של שרי הממשלה.
מאז הועלתה לראשונה סוגיית תנאי העסקתם בדיון שהתקיים בתחילת מארס האחרון בוועדת העבודה והרווחה בכנסת, עברו המאבטחים למימוש איומיהם לשבות וזאת באמצעות ההסתדרות הלאומית המייצגת אותם.
עוד קודם לדיון, בסוף פברואר, הכריזו המאבטחים על סכסוך עבודה, אלא שבהחלטת בית הדין אתמול נקבע כי הצדדים ימשיכו בהליך גישור בניסיון לגשר על הפערים בימים הקרובים. המאבטחים מועסקים על-ידי חברת האבטחה מיקוד בארבע וחצי השנים האחרונות.
אבי מישראל נציג החשב הכללי באוצר, טוען מנגד כי שכר המינימום לעובדים הללו שנקבע מראש במכרז עומד על 12 אלף שקל בחודש – 30 שקלים לשעה בקירוב. "עבור תגבור שעות הם זוכים ל-60-80 שקלים לשעה ואנחנו מאפשרים להם ללוות משלחות לחו"ל ולקבל שכר בגין זה", ציין מישראל.
לפי ההסתדרות הלאומית, המאבטחים העובדים במיקור חוץ, מועסקים במשך כמות בלתי אנושית של 70 שעות במשמרת אחת ומשתכרים פחות משכר המינימום. "המאבטחים מועסקים בניגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה", טענה בתוקף עו"ד בטי מצר-לוי, סמנכ"ל האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות הלאומית. "הם מבצעים 12 משמרות עבודה בחודש שיכולות להגיע ל-70 שעות עבודה רצופות במשמרת אחת, אבל מרוויחים 22 שקל לשעה, לא מגיעים לשכר מינימום פר שעה, ומקבלים שעות נוספות רק בחג ולא בשבת".
את דבריה של עו"ד מצר-לוי גיבה טל פלד, מאבטח ותיק. לדבריו, "כבר ארבע וחצי שנים השכר שלנו עומד בעינו, ללא תוספות ודמי נסיעה. בנוסף, אין שיפורים משמעותיים במכרז החדש בו זכתה אותה החברה, 'מיקוד', ועומד להיכנס לתוקף ביום רביעי הקרוב".
התגובה הרשמית ממשרד האוצר היא ש"המשרד פועל בהתאם להיתר להעסקת מאבטחי השרים במשמרת של עד 25 שעות שניתן על-ידי משרד התמ"ת ומשרד האוצר עושה את המירב בכדי לאכוף נושא זה. כמו כן, יש לציין כי מתנהל הליך בבית הדין לעבודה מול תביעות של המאבטחים. בתום דיון (שנערך בדלתיים סגורות) שהתקיים היום הוציא בית הדין צווי מניעה לשביתת המאבטחים וצו איסור פרסום על תוכן המכרז. משרד האוצר פועל ויפעל בהתאם להוראות הדין".