בוגרי אוניברסיטת אל קודס לא יורשו לעסוק ברפואה

בוגרי אוניברסיטת אל קודס לא יורשו לעסוק ברפואה

בוגרי הפקולטה לרפואה באוניברסיטת אל קודס לא יורשו לעסוק ברפואה, כך פסק בית המשפט

שיתוף
פיצויי פיטורים
פיצויי פיטורים

לאחר שמשרד הבריאות סירב להתיר לבוגרי בית הספר לרפואה של אוניברסיטת אל-קודס לעסוק ברפואה בישראל, הגישו הבוגרים עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים. בית המשפט דחה את עתירתם.

אוניברסיטת אל-קודס, הפועלת במשולב בירושלים וביישוב הפלסטינאי אבו דיס, פנתה למועצה להשכלה גבוהה לקבלת אישור לפעול כמוסד אקדמי. במסגרת זו, יתקיים פיצול במוקדי פעילותה, כך שהשלוחה בירושלים תהיה מוסד נפרד בשם 'מכללת אל קודס' הכפוף לפיקוח המל"ג. על אף העובדה שהפיצול טרם הושלם והאישור טרם ניתן, פנו בוגרי הפקולטה לרפואה אל משרד הבריאות בבקשה שיתיר להם להשתתף במבחני ההסמכה של משרד הבריאות ולעסוק ברפואה בישראל, אולם משרד הבריאות דחה את בקשתם. הבוגרים הגישו עתירה לביהמ"ש לעניינים מנהליים.

בוגרי הפקולטה לרפואה טענו כי משרד הבריאות דחה את בקשותיהם מבלי שבחן אותן באופן ענייני. לטענתם, משרד הבריאות התייחס אליהם כאל סטודנטים שלמדו במוסד ישראלי שלא אושר עדיין ע"י המל"ג במקום שיבחן את מעמדם כסטודנטים שלמדו בחו"ל. משרד הבריאות טען מנגד כי ישראל לא תכיר באוניברסיטה הפועלת בתחומי המדינה כאוניברסיטה זרה. וכי עניינם של סטודנטים לרפואה שונה מזה של סטודנטים למשפטים ולעבודה סוציאלית (הנלמדים באוניברסיטת אל קודס) שם לבוגרים ניתנת הכרה מלאה בתואר ואישורים לעסוק במקצועות הללו בארץ.

השופט נועם סולברג דחה את העתירה ופסק כי החלטת משרד הבריאות במקרה דנן הינה סבירה וכי היא מתבססת על הוראות פקודת הרופאים, ולא ניתנה משיקולי הפליה או בשרירות דעת, כפי שטענו הבוגרים.|השופט סולברג פסק כי לא ניתן להתייחס לאוניברסיטת אל קודס כאל אוניברסיטה בחו"ל, נוכח העובדה שחלק ממוסדותיה פועלים במדינה ואף בעיר בירתה – ירושלים.

לצד זאת, ציין השופט כי הטיפול בבקשות העותרים לא הסתיים סופית שכן בסיום הליך הפיצול, כאשר תועבר הפקולטה לרפואה לתחומי ירושלים, תוכל האוניברסיטה להגיש בקשה חוזרת למועצה להשכלה גבוהה להכרה כמוסד אקדמי ישראלי. וכאשר זה יתקיים, יכיר משרד הבריאות בבודרים כבעלי זכאות לגשת למבחנים המקצועיים ולעסוק ברפואה.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה