אנני צ'ופוריאן, עבדה כסייעת רפואית בחדרי ניתוח בבית החולים Mercy General Hospital שסקרמנטו (בירת קליפורניה). במהלך עבודתה, התלוננה צ'ופריאן ליקויי בבית החולים שכללו טיפול כושל או הזנחת חולים וכן היא התלוננה על תנאי העסקה לא חוקיים (היא טענה שזכויותיה לשעות עבודה ומנוחה, לרבות הזכות להפסקות צהריים, הופרו כדרך קבע). בנוסף, התלוננה צ'ופוריאן בפני גורמים בכירים בבית החולים על הטרדה מינית בעבודה.
לאחר שפוטרה מעבודתה, הגישה צ'ופוריאן תביעה משפטית כנגד בית החולים וחברת האם Catholic Healthcare, בגין פיטורים מחוסר תום לב (Wrongful termination) והטרדה מינית.
מהנהלת בית החולים נטען כי צ'ופריאן הייתה עובדת גרועה וכי היא קיבלה מכתבי תלונות ואזהרות עד שלא היה מנוס מלבד לפטר אותה. ההנהלה טענה להגנתה כי היא מחויבת לשמור על שמה הטוב וזה מחייב אותה לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר וכי היא נאלצה לפטר את צ'ופריאן, כאמור מטעמים מקצועיים טהורים.
חבר המושבעים בבית המשפט הפדרלי פסק לטובת העובדת וחייב את הנתבעות (בית החולים Mercy General Hospital וחברת האם Catholic Healthcare) בסך של 125 מיליון דולר כקנס בגין פיטורים בחוסר תום לב ועוד 42.7 מיליון דולר בגין פיצויים על הפסד שכר, עוגמת נפש ופגיעה בתדמיתה המקצועית.
בתום ההכרעה פרסמה הנהלת בית החולים הודעה לפיה היא מתכוונת לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון. ההנהלה מערערת לא רק על הסכום לפיצויים אלא על הפסיקה עצמה. לטענת נציג בית החולים "הראיות שהוצגו בבית המשפט אינן נכונות ואינן משקפות את פני הדברים. בית החולים ילחם על שמו הטוב, כמעסיק שמספק לעובדיו מקום עבודה מקצועי, נעים ובטוח. אני סבור שבערעור נצליח להוכיח שהמניעים לפיטורי צ'ופריאן היו מקצועיים וכי הטענות שלה להטרדה מינית במקום העבודה הן חסרות שחר."