אסטרטגיות חדשות בניהול כישרונות

אסטרטגיות חדשות בניהול כישרונות

בשוק עבודה דינאמי ולא צפוי גם במחינה כלכלית, כל חברה זקוקה לאסטרטגיות לניהול כישרונות

שיתוף
ניהול כשרונות

ניהול כשרונות

ד"ר ג'ון סאליבן, שמתמחה בניהול כישרונות אסטרטגי, כתב באתר משאבי האנוש ere.net עשר אסטרטגיות לניהול כישרונות שיעזרו לארגונים לשרוד בשינויים הכלכליים שצפויים בשנה שמתחילה כעת. הן מוצגות כאן על פי סדר החשיבות שלהן.

1. הגבירו את ההשפעות המדידות שלכם על היעדים האסטרטגיים. ראשית, מציע סאליבן, היפטרו מגישת "יישור הקו עם היעדים העסקיים". במקום זאת עבדו עם משרד סמנכ"ל הכספים כדי לזהות, למדוד ובהמשך לחזק את תחומי הכישרון שלהם יש קשר ישיר והשפעה ניתנת למדידה על יעדי החברה. בדרך כלל מדובר בהגדלת ההכנסות, שיפור פיתוח מוצרים חדשים והגדלת נתח השוק. תחומי הכישרונות המשפיעים ביותר שבהם יש להתמקד הם שיפור הגיוס, שימור העובדים ומהירות הלמידה וכן תנועה פנימית נחושה יותר לכיוון של מוצר, מכירות, ועמדות וצוותים שמייצרים רווחים.

2. הגדילו את פריון כוח העבודה. במקום לנקוט בגישה עקיפה, צריכה להיות בארגון תוכנית כישרונות שמתמקדת באופן החד ביותר בהגדלת התפוקה של העובדים. התחילו במדידת אפקטיביות כוח העבודה במדד של רווח פר עובד. אחר כך זהו את הגורמים שמגבירים את התפוקה. השוו את הרווח לעובד עם נתוני המתחרים.

3. הגדילו את החדשנות. מנהלי הכישרונות צריכים לזהות את המכשולים לחדשנות ואז לצמצם אותם ולטפח את הגורמים לחדשנות. צריך לזכור שהחדשנות אינה מסתכמת רק בפיתוח מוצר וצריכה להיות נוכחת בכל חלקי הארגון.

4. תרגמו את השפעת משאבי האנוש לכסף. מחלקת משאבי האנוש נמדדת בדרך כלל במושגי משאבי אנוש כמו תחלופת עובדים או שיעור הגיוסים המוצלחים. אבל שפת העסקים היא כסף ולכן צריך לעבוד עם מחלקת הכספים ולראות שכל הישגי מחלקת משאבי האנוש מיתרגמים לשקלים או לדולרים שמתבטאים ברווחי החברה.

5. אמצו גישת שימור עובדים שמבוססת על נתונים. שימור העובדים יהיה נושא ניהול הכישרונות החשוב ביותר ב-2014. האם למאמצי שימור העובדים יש השפעה של ממש על התחלופה והאם ניתן למדוד השפעה זאת? בגישה מבוססת נתונים מתמקדים בעובדים ובמשרות רבי השפעה ויש להוכיח באופן שאינו משתמע לשתי פנים שמאמצי טיפוח הכישרונות באים לידי ביטוי הן בשימור העובדים והן בתפוקה.

6. שיתוף מהיר ב-best practice. מנהלי הכישרונות צריכים לחלוק זה עם זה בתהליך מובנה את הגישות המוצלחות ביותר שלהם לניהול כישרונות.

7. תיעדוף. כדי לבסס גישה עסקית יותר במחלקת משאבי האנוש, יש לנטוש את גישת "כולם שווים" ולהשקיע את המשאבים המוגבלים במשרות, בעובדים וביחידות העסקיות שלהן יש את ההשפעה הגדולה ביותר על השורה התחתונה. על מחלקת משאבי האנוש גם לתעדף תוכניות, כלים ותקציבים שלהם יש את ההשפעה הרבה ביותר על התוצאות העסקיות.

8. הגברת מהירות הלמידה. על מנת לוודא שהעובדים נמצאים תמיד בראש החץ של הידע, מנהלי הכישרונות צריכים לזהות ואז לשתף בדרכים היעילות ביותר ללמידה מהירה.

9. יתרון תחרותי. מנהלי כישרונות שמבינים שכישרון הוא יתרון עסקי מהותי, צריכים להעריך ולהשוות את פרקטיקות ניהול הכישרונות ואת התוצאות בחברה שלהם לאלה של החברות המתחרות. עליכם לוודא שכל הגישות לניהול כישרונות שננקטות בארגון מובילות אל המתחרים.

10. דברו על העתיד. במקום שמחלקת משאבי האנוש תסתמך על מטריצות מהעבר, שאומרות מה קרה בשנה שחלפה, היא צריכה לפעול כמו יתר חלקי הארגון ולעבור למטריצות שמנבאות בעיות והזדמנויות חודשים לפני שהן קורות. כך תוכלו לנהל כישרונות טוב יותר.

יום עיון בנושא כלים ניהוליים יערך ב-24/6/14. לחצו כאן לפרטים נוספים 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה