עוד לפני שאתם מחייגים למועמד כדי לבצע איתו שיחה מקדימה לראיון האישי, כל התהליך צריך להיות עם מחשבה מוקדמת. כשאתם סורקים את קורות החיים של המועמדים, אתם וודאי נתקלים בכאלו שמושכים את תשומת לבכם מיד. אלו הם המועמדים המדהימים שלכם, שיש להם כישורים מיוחדים, ניסיון בחברות מיוחדות, ותשוקה למקצוע שניבטת בתוך ובין השורות ברזומה שלהם.
מאותם מועמדים מדהימים ומוכשרים, עליכם לשלוף את התשוקה, השקיפות, האמינות, הרצון להצליח, המיומנויות המקצועיות והרכות, ואת כל אלו תאתרו בראיון העבודה.
כדי להצליח ולגייס אנשים מדהימים לחברה, ראיונות העבודה צריכים להיות מדהימים אף הם.
להלן 5 טיפים לביצוע ראיון עבודה נהדר:
עמידה בזמנים
בשום אופן אל תעכבו את המועמד שממתין לכם מחוץ לדלת ועמדו בלוחות הזמנים. בדיוק כשם שהמועמד הגיע בזמן או מעט קודם, פינה את הלו"ז שלו עבורכם ודחה פגישות או מטלות, כך עליכם להתחשב בזמן שלו ולקבלו למשרדכם בדיוק בזמן שנקבע. אם תכניסו אותו מספר דקות לפני הזמן, הוא יעריך זאת מאוד. מראיינים לא תמיד מבינים עד כמה חשוב הרושם הראשוני של המראיין ועד כמה קריטית העמידה בזמנים. מרואיינים רבים נוטשים את הראיון עוד בטרם נכנסו לחדר בשל עיכובים משמעותיים של המראיין, ופשוט הולכים. מעבר לעובדה שהמראיין איבד מועמד פוטנציאלי מוכשר, הוא גם מסכן את מותג המעסיק עם האפשרות שאותו מועמד יספר על המקרה לחבריו הקרובים וישתף גם ברשת.
למועמדים מוכשרים ויוצאי דופן יש אופציות רבות. הם לא יחכו לכם ואתם לא רוצים להפסיד אותם.
ראיון עבודה נעים ונוח
ראיון עבודה חברי, אמפתי, נוח ומעניין, מושך את המועמדים לשתף פעולה ומציג להם תמונה של איך תראה העבודה בחברה – כאשר הראיון נעשה בנינוחות בהיבט חברי ולא כחקירה צולבת, כך המועמד תופס את העבודה בחברה בפועל, כמהנה, נעימה, מלווה, מאפשרת, וכדומה.
למועמדים נוח יותר לחשוף את הכוונות האמיתיות ואת האינטרסים שלהם, כשהמראיין הופך "לחבר". הם יפעלו באופן פחות רשמי, יספרו יותר לע עצמם, ירגישו פחות מאוימים וישתפו פעולה. על המראיין לשבת בנינוחות על כסאו ולא להזדקף באופן קיצוני, להישיר מבט לעיניו של המרואיין, לחייך, לשאול לשלומו, ולאפשר לו לספר על עצמו, כשהמראיין בהקשבה פעילה.
הימנעו משאלות טריקיות
אל תשאלו שאלות טריקיות שנועדו להלחיץ את המועמד ולבלבל אותו. שאלות שחברות רבות משתמשות בהן כגון "כמה ביצים יכנסו למונית?" לא באמת מאפשרות לכם לדעת מה המועמד מסוגל לעשות בעבודתו (אלא אם כן הוא עובד בלול). שאלות שאלות אותנטיות, הקשורות באופן ישיר לעבודה המועמד, לרצונותיו, לערכיו ועד כמה הוא מתאים לתרבות החברה ולתפקיד.
שימו דגש על תשוקות המועמד
המלחמה על הכישרונות מפחיתה את מספר המועמדים המוכשרים שכל חברה זוכה לראיין. כדי למשוך את המועמד המוכשר שלכם, הקפידו לדבר ולשאול שאלות שמתייחסות לתשוקה המקצועית שלו, כגון: "כיצד אתה רואה את עצמך מתקדם אצלנו?" "מה החלום שלך לעוד 5 שנים מעכשיו?" "אילו מיומנויות תרצה שנעזור לך לפתח?" וכן הלאה. אלו שאלות מצוינות שמראות למועמד שאתם רוצים ושואפים לספק לו את החלומות המקצועיים שלו.
היו ישרים
אין דבר גרוע יותר מאשר מחפש עבודה שמתלהב ממה שקרא על החברה או שמע מכם בראיון הטלפוני, והגיע כדי לגלות שלא כך הדברים במציאות. לעולם אל תבטיחו במודעת המשרה, דברים שאין בכוונתכם לקיים. אפילו דברים קטנים כגון אפשרות ליום מקוצר אחת לחודש, אם זה לא משהו שאתם מתכוונים ליישם, זה מבחינת המועמד נחשב לשקר. לא משנה מה, תמיד עמדו בהבטחות שלכם, וגם במצבי לחץ בהם אתם חשים כי אתם עומדים להפסיק את המועמד אם לא תבטיחו לו משהו, זכרו כי עדיף להפסידו ולשמור על מותג המעסיק שלכם, מאשר להיתפס בשקר ולהיקלע לסיטואציות לא נעימות לאחר מכן.