שיתוף

שוק העבודה היה בעיצומה של מהפיכה ושינויים חדים עוד לפני משבר הקורונה הודות להתפתחות הטכנולוגיה.

אלא שטבען של התפתחויות טכנולוגיות הוא שבמשך תקופה לא קצרה מרגע הגעתן לעולם, הן מאומצות רק על ידי מיעוט של מאמצי החידושים הנלהבים ביותר.

המשמעות היא, שכניסת הטכנולוגיות במאסות גדולות, כלומר לארגונים הגדולים שהם גם רוכשי הציוד הגדולים, היו אמורות להמשך על פני כמה שנים, כאשר לחלקן צפו כניסה בתוך כעשור לארגונים הגדולים.

אלא שאז הגיע משבר הקורונה, וגרם לשוק הארגונים ללחוץ על הגז עד הסוף. התוצאה היא שטכנולוגיות רבות יגיעו אל שוק העבודה, ובעיקר אל מנהלי משאבי האנוש, זמן רב לפני המתוכנן.

בשלב הראשון אפשרה התקדמות הטכנולוגיה לעובדים רבים לעבוד מהבית במהלך ימי הסגר וגם בין הסגרים.

לאורך ההיסטוריה, הטכנולוגיה היא זו שתמיד עיצבה את אופי חוויית העבודה. בתקופה הנוכחית תופסות תאוצה רבה המשרות שהן תלויות אינטרנט עם גישה לפס רחב.

הסוג הזה של המשרות (שבבסיסן אינטרנט מהיר ויכולות להתבצע מהבית) היה צפוי בכל מקרה להתגבר על פני זמן. אלא שכעת, כאמור, התקצר משמעותית טווח הזמן שבמהלכו יבשילו משרות אלה.  

אחד ממוקדי המהפיכה הדיגיטלית הנוכחית הוא הבינה המלאכותית, הרובוטיקה והשילוב ביניהן.

כאשר הטכנולוגיה ממשיכה להתפתח בקצב מהיר, לבינה המלאכותית וליכולותיה יש פוטנציאל להשפיע על חווית העבודה במהירות רבה יותר מאי פעם.

ממש כפי שהעולם התרגל לאינטרנט מהיר ולטלפונים החכמים, וכבר איש אינו יודע איך העולם היה יכול להתנהל בלעדיהם, כך צפוי להיות בכל הקשור לבינה המלאכותית ולרובוטיקה.

הרבה מאוד תהליכי העבודה שגרתיים ויומיומיים צפויים בשנים הקרובות להתבצע על ידי הבינה המלאכותית ובני האדם יתפנו לביצוע משימות אחרות.

רבים חשים מאויימים על ידי הבינה המלאכותית והאוטומציה, והחשש העיקרי הוא מפני מצב בו הבינה המלאכותית תחליף את בני האדם במקצועות רבים.

אלא שהבינה המלאכותית והאוטומציה לא נועדו להחליף את בני האדם אלא להוות כלי עבודה שיהפוך את עבודתם של בני האדם פשוטה יותר ופרודוקטיבית הרבה יותר.

יהיו אמנם משרות שייעלמו אבל אלו הם תפקידים מונוטוניים וחסרי ייחוד. החל מעבודות כפיים במפעלים, דרך תפקידים פקידותיים שניתנים לביצוע על ידי מכונה, ועד תפקידים כמו נהיגה בתחבורה ציבורית.

אלא שבמקביל לכניסת הבינה המלאכותית לתפקידים אלה, הבינה המלאכותית גם תיצור תפקידים מסוגים חדשים.

החלטות כלכליות, בריאותיות ואחרות, יוכלו להתקבל בקלות ובפשטות לעומת הקיים כיום, הודות לאלגוריתמים.

כבר עכשיו ניתן לראות את ראשית ההשפעה של המהפכה הדיגיטלית הזאת בענף משאבי אנוש, אשר אימץ את היתרונות הרבים של הבינה המלאכותית והאוטומציה, ובחברות מסויימות אף הוביל את המחנה עם שילוב של בינה מלאכותית ואוטומציה בהליכי גיוס.

במקום לנבור במאות, אם לא אלפי, קורות חיים, ולחפש את המועמדים המתאימים באופן ידני בשיטות מיושנות, מנהלי משאבי אנוש ומנהלי גיוס יכולים ליהנות מטכנולוגיית הבינה המלאכותית שיכולה לבדוק את כישורי המועמדים על פי תיאור המשרה.

במילים אחרות, הבינה המלאכותית יכולה לבצע חלק ניכר מהליך בחירת מועמדים מהשורה הראשונה.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה