אז אל תגיעו לעבודה בלבוש casual

אז אל תגיעו לעבודה בלבוש casual

מחקר חדש חושף את ההשפעה של מדים על תפקוד. מסקנה: זה לא המדים עצמם זה המסר שנלווה למדים שיוצר את ההבדל

שיתוף

הלבוש שלנו לא משפיע על מנת המשכל או על הכישורים המקצועיים שלנו. אולם, מתוך סקר חדש עולה כי האופן שבו אנו לבושים יכול להשפיע על המוטיבציה, המיקוד ומידת ההזדהות שלנו עם התפקיד, כאשר אנו מתלבשים לעבודה בהתאם. אז לפני שאתם פותחים את ארון הבגדים ושולפים את החולצה הראשונה על המדף, שימו לב לתוצאות המחקר האקדמי בנושא תרומתו של קוד הלבוש לעבודה.

על פי מחקר חדש שנערך בבית הספר לניהול באוניברסיטת Northwestern בארה"ב, נבחנים אשר לבשו חלוק מעבדה (של מדענים) או חלוק רופאים בזמן המבחן השיגו תוצאות טובות יותר ממועמדים שלבשו בגדי יום יום (casual).  המבחנים נועדו לבדוק יכולות קוגניטיביות. במבחן עצמו הוצגו בפני הנבחנים שקופיות בהן כתובה מילה. המועמדים היו צריכים לציין את הצבע בו כתובה המילה ולא את המילה עצמה (כך למשל הופיעה שקופית הנושאת את המילה 'ירוק' כשהמילה עצמה כתובה באדום). במהלך הניסוי, הקבוצה שחבריה לבשו חלוקים של רופאים ומדענים השיגה תוצאות טובות יותר (בכ-50%) מהקבוצה המתחרה. 

במסגרת הניסוי נתנו החוקרים לנבחנים שונים ללבוש חלוקים לבנים (זהים לחלוקי המדענים) אולם הם אמרו לנבחנים שאלו חלוקים של ציירים. אותה קבוצה הגיע לתוצאות של הקבוצה שכלל לא לבשה חלוקים.

מנהל המחקר, אדם גלנסקי, נשען על תיאוריה שנקראת Embodied Cognition, לפיה תדרים / גירויים גופניים משפיעים על אופן החשיבה. אולם מחלקו השני של המחקר עולה כי הלבוש או המדים עצמם אינם בעלי השפעה אלא הפרשנות שמעניקים להם היא זו שעושה את ההבדל. קרי כאשר חילקו לנבחנים חלוקים וכינו אותם 'חלוק רופא' או 'חלוק מדען', הגיעו הנבחנים לתוצאות טובות פי שניים מהתוצאות אליהן הגיעו נבחנים שלבשו את אותם חלוקם אשר כונו הפעם כ'חלוקי צייר'. גלנסקי: "כדי לשפר תוצאות לא מספיק ללבוש בגדים מסוימים, צריך להזדהות עם המסר שאותם בגדים משדרים."

במחקרו של גלנסקי נבחנו קבוצות אשר לבשו חלוקי רופאים ומדענים (ואלו הגיעו לתוצאות טובות פי שניים מהמתחרים במבחנים הקוגניטיביים) ולא נבחנו מדים המייצגים מקצועות אחרים אולם תוצאות המחקר הובילו את החוקרים להסיק שיתכן ולבישת גלימה של שופט יש בכוחה להשפיע על אדם לנהוג בצורה אתית יותר או שלבישת ברדס של כבאי יכולה להפוך אדם לאמיץ יותר. גלנסקי: "אני סבור שאם העובדים יקבלו את המדים או דפוסי הלבוש עם המסרים, לפיהם לובשי המדים הם בעלי תכונות מוגדרות כגון: יושר, אומץ, כושר אנליטי, כושר מנהיגות ועוד, הללו ישפיעו על אופן התפקוד המקצועי שלהם בהתאם."

לסיום, קרא גלנסקי למנהלים לחשוב על קוד הלבוש בעבודה מפרספקטיבה שונה בתכלית: "עד כה מנהלים דרשו מהעובדים להתלבש בצורה מסוימת כדי לשדר (כלפי חוץ) מסר מסוים. אם זה כדי לשדר מסר ללקוחות, לעמיתים או לספקים. הדגש היה על לבישת מדים או שמירה על קוד לבוש מסוים כדי לשדר מסר כלפי חוץ, כעת, על רקע תוצאות המחקר, מנהלים צריכים לתת את הדעת לחשיבות של מדים ו/או קוד לבוש מסוים כדי להעביר מסר כלפי פנים – ללובשי המדים עצמם. יש בכוחו של לבוש להעלות את הביטחון, את רמת המחויבות, את המוטיבציה של העובד ועוד. זה פרמטר שחשוב להבין אותו ולנצל אותו בתבונה כדי למקסם באמצעותו את יכולותם של העובדים."

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה