העולם הדיגיטלי נותן לנו את התחושה שכולם שווים. גברים ונשים, צעירים ומבוגרים, אנשים שחיים בתפוח הגדול ואנשים שחיים במדינות נידחות… כולם מתחברים לרשת, תחת שמם האמיתי או תחת אווטאר דמיוני לחלוטין – לכולם יש הזדמנות שווה. אולם כאשר מדובר על עבודה בתחום הדיגיטל או יותר נכון כאשר מדובר על שכר העבודה בתחום הדיגיטל – אנחנו עדיין רחוקים משיוויון.
חברת ההשמה The Candidate, העובדת בעיקר מול חברות הדיגיטל, ערכה סקר פערי שכר והתוצאות מראות לנו שגם בעידן המודרני, באחד הענפים החדשים ביותר בו עוסקים בני הדורות הצעירים שגדלו לעולם שוויוני – יש פערי שכר.
באופן כללי, נשים במדינות מתועשות בעולם המערבי משתכרות פחות מגברים בשיעור של 9.4%. בענף הדיגיטל, שהוא חדשני וצעיר יותר, הפער נמוך מהממוצע אך לא בהרבה. על פי נתוני הסקר שלפנינו, הפערים בין הנשים גברים העובדים בתחום הדיגיטל עומד כיום על 9%.
פערי השכר הגדולים ביותר באים לידי ביטוי כאמור בתפקידים הבכירים (השמנת) ושם הפער בעולם הדיגיטל הוא עצום. על פי נתוני הסקר מ-2015, 80% ממקבלי השכר הגבוה בענף הדיגיטל הם גברים ורק 18% מחברות הדיגיטל מנוהלות על ידי נשים.
גברים יודעים לבקש יותר!
חברת ההשמה The Candidate מציגה נתון ששופך מעט אור על התופעה. על פי נתוני הסקר שבו שוכללו גם דרישות השכר ההתחלתיות של מועמדים, ניתן ללמוד כי גברים לא רק משתכרים יותר בממוצע אלא הם דורשים הרבה יותר מלכתחילה. כך לדוגמא, המועמד הממוצע מבקש שכר גבוה בשיעור של 17% ביחס למועמדת על אותו תפקיד.
בריאן מת'יוס, שותף מנהל בחברת The Candidate: "אמנם פערי השכר בעולם הדיגיטל נמוכים ב-04.% מהממוצע, נראה שיש לנו דרך ארוכה לעשות כדי לצמצם את הפער… נתון אחד אופטימי עלה מהסקר האחרון והוא שקיימת עלייה בשיעור הנשים שנכנסות כעת לעולם הדיגיטל. הן אמנם משתלבות בתפקידי כניסה entry level ומגיעות לשכר התחלתי בתחום אבל החדירה של יותר נשים לענף מסמנת מגמה חיובית."