וועדת הכספים של הכנסת החליטה לתמוך בהעלאת גיל הפרישה לנשים ל-64

וועדת הכספים של הכנסת החליטה לתמוך בהעלאת גיל הפרישה לנשים ל-64

משה גפני קיבל את עמדת הוועדה למעמד האישה והחליט להעלות את גיל הפרישה לנשים ל-64 בלבד

שיתוף

יו"ר וועדת הכספים ח"כ משה גפני, הודיע אמש כי האוצר קיבל את עמדת וועדת הכספים ואת עמדת הוועדה למעמד האישה בראשות ח"כ ציפי חוטובלי, שהתנגדו לעמדת האוצר ודרשו להעלות את גיל הפרישה לנשים ל 64 בלבד.

על ההצעה המקורית של האוצר המליצה וועדה בראשות ד"ר אודי ניסן, לשעבר הממונה על אגף התקציבים באוצר. הוועדה המליצה על עלייה מדורגת בגיל הפרישה לנשים שתתפרש על פני 15 שנים. בשלב הראשון המליצה וועדת ניסן כי יפרשו הנשים בגיל 64 במהלך השנים 2012-2017 ובשלב השני שימשך עד לשנת 2026 , יפרשו הנשים בגיל 67.

מסקנות הוועדה שמינה האוצר, נועדו בין השאר לקצץ בתקציב המדינה על ידי הפחת התשלומים אותם מעביר הביטוח הלאומי לגמלאים.

[adrotate banner="27"] היקף התשלומים של הביטוח הלאומי הולך וגדל בעקבות העלייה בתוחלת החיים בישראל כמו במדינות המערב האחרות. הפשרה בין האוצר לבין וועדת הכספים, תאפשר להעביר סופית את החוק בכנסת.
עוד טרם הסיכום בין וועדת הכספים לאוצר, הביעה ח"כ דליה איציק התנגדות להעלאת גיל הפרישה מעבר ל- 62 . ח"כ איציק אמרה כי "נתניהו מדבר על שינוי חברתי, אך השינוי היחיד לרעה הוא על חשבון הנשים העבודות".

 ח"כ איציק ציינה כי "הכנסת אישרה את החוק שלי להשאיר את גיל הפרישה על  62 " והבטיחה עם תחילת מושב החורף של הכנסת לסיים את החקיקה בנושא ולטרפד את "מחטיפיהם של נתניהו ושטייניץ" לדברי איציק..
ארגון נעמ"ת מתנגד אף הוא  להצעת האוצר.

בהודעת משרד האוצר נאמר כי " שר האוצר ,ד"ר יובל שטייניץ החליט להעלות את גיל הפרישה לנשים לגיל 64. לאור חשיבותו ומורכבותו של הנושא, בכוונת השר לקיים את המשך הדיון בממשלה". 

כנס משאבי אנוש

אין תגובות

השאר תגובה