שיתוף

יש פער ברור בין נקיטת פעולה על ידי מנהלי משאבי אנוש לבין התקדמות מכוח האינרציה, בכל מה שקשור למהפיכה הטכנולוגית הדיגיטלית בארגונים בנושא של טכנולוגיות מתקדמות המיועדות למשאבי אנוש, כך עולה ממחקר שוק שערכה חברת KPMG בהשתתפות של כ-1200 מנהלי משאבי אנוש ברמה הכלל עולמית.

המחקר מגלה כי יש פערים גם בין הגישות של מנהלי משאבי אנוש, שכן מנהלי משאבי אנוש רבים נוקטים בעמדות ובגישות שהינן סותרות את האתגר של הצטרפות למהפיכה הטכנולוגית.

מהמחקר עולה עוד, כי מנהלי משאבי אנוש שהינם עתירי ידע, ירתמו את המשאבים ואת התובנות שיגדירו מחדש את מודל משאבי האנוש המסורתי ואת תרומתו לארגון.

והם יעשו זאת על ידי ביצוע ויישום של תוכניות אסטרטגיות, כמו גם יישום טכנולוגיות חדשות לרבות אנליזות, עבודה שוטפת עם מערכות דיגיטליות ובינה מלאכותית.

פחות נוטים לאמץ טכנולוגיות חדשות

עם זאת, מתברר שיש הרבה יותר מנהלי משאבי אנוש שנוטים הרבה פחות לאמץ טכנולוגיות חדשות, ומעדיפים לנקוט בגישה של להמתין ולראות איך מנהלי משאבי אנוש אחרים, בארגונים אחרים, מיישמים את הטכנולוגיות החדשות.

לדעתם של מבצעי המחקר, מצב זה הינו מצב גרוע, שכן כדי שהשינויים הדיגיטליים יתרחשו בארגונים, יש צורך בכך שמנהלי משאבי האנוש יאמצו אותם ולא ימתינו לשווא.

הטכנולוגיה מאפשרת חסכון במשאבים

עוד טוענים מבצעי המחקר, כי רובם המכריע של הארגונים שכן הטמיעו את המערכות הטכנולוגיות החדשות דיווחו על חסכון משמעותי בכסף ובמשאבים אחרים, והתייעלות במישורים נוספים.

הנקודה החשובה מכול, מציינים מבצעי המחקר, היא שהמהפיכה הדיגיטלית מאפשרת לפנות משאבים לפעולות חיוניות.

מצב זה מאפשר למנהלי משאבי האנוש להתמקד בדברים החשובים באמת ולא לבזבז זמן יקר ומשאבים על דברים טכניים שיכולים להתבצע על ידי מערכות טכנולוגיות.

41% מכירים בצורך לשנות

למרות כל זאת, רק כ-41% מהמשתתפים במחקר אמרו כי הם מכירים בצורך לשנות את שיטות העבודה. השאלה המרכזית כעת היא, איך קרה שמנהלי משאבי אנוש נוספים לא זיהו את הצורך לעבור לשיטה הדיגיטלית.

עורכי המחקר מעריכים, כי אחת הסיבות לכך היא שתפקיד טיפוסי של מנהל משאבי אנוש מתמקד בפעילויות הניהוליות והתפעוליות הנדרשות, ורוב מנהלי משאבי האנוש מקדישים פחות זמן מהדרוש לחשיבה ברמה האסטרטגית.

לדבריהם, בעלי תפקידים רבים במחלקת משאבי האנוש עדיין לא החלו להתמקד באתגרים הגדולים והאסטרטגיים שמניעים את המהפיכה הדיגיטלית.

אחת המסקנות של המחקר היא שכל עוד מנהלי משאבי אנוש לא יבינו את היכולות החדשות הנדרשות לארגונים ולא יוכלו לנתח את היכולות החדשות הללו, הם לא יבינו באופן מלא את הצורך לבצע מהפיכה בכל הקשור לניהול כוח העבודה.

בשורה התחתונה, מסיקים מבצעי המחקר, מנהלי משאבי אנוש רבים נאבקים כיום כדי לנסות להבין את עומק השינוי שעומד להתרחש בכל הקשור למיומנויות וליכולות הנדרשות לארגון.

מבצעי המחקר קובעים, כי החשש לאמץ טכנולוגיות מתקדמות במשאבי אנוש עלול להותיר את הארגונים שנרתעים מהטמעת טכנולוגיות אלה, הרחוק מאחורי מתחריהם בכל הקשור ליכולת לגייס כוח אדם איכותי ולשמור על תחרותיות.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה