שיתוף

מנהלי חברות זקוקים ליכולת להבין את התהליכים ואת השינויים שמתרחשים בשוקי היעד שלהם.

מאחר שבמצב הנוכחי יש מעט מדי ראות קדימה, אחד הגורמים שיכולים לסייע להנהלות החברות לתכנן את הצעדים העסקיים שלהם הוא היכולת של מנהלי משאבי אנוש לעבוד עם מדדים שמספקים להם תמונת מצב לגבי היכולות והמיומנויות של המשאב האנושי.

מנהלי משאבי האנוש צריכים שיהיה בידם בכל רגע, המידע הנכון והמעודכן ביותר, שיאפשר להם למשוך את הארגון את הטלנטים ובעלי המיומנויות הטובים ביותר, ולשמר את בעלי המיומנויות לאורך זמן רב ככל הניתן.

מדדי משאבי אנוש מספקים למנהלי משאבי האנוש תובנות חשובות לגבי תחומים כמו יציבות כוח העבודה, יעילות בתהליך הגיוס וההשפעה של מאמצי ההכשרה.

מדידה וניתוח אפקטיביים של מדדים אלה יכולים לספק אסטרטגיות משאבי אנוש, להניע שיפור מתמיד ולתרום להצלחה הכוללת של הארגון.

יש כמה מדדי משאבי אנוש חיוניים שיכולים לספק תובנות חשובות לגבי ביצועי הארגון ורווחת העובדים.

להלן 3 מדדי משאבי אנוש חשובים ומרכזיים:

1 שיעור התחלופה:

שיעור התחלופה מודד את אחוז העובדים שעוזבים את הארגון בתוך תקופה מסוימת. שיעור תחלופה גבוה יכול להעיד על בעיה שעלותה לארגון גבוהה.

זה יכול להצביע על בעיות בשביעות רצון עובדים, מעורבות או מחוברות עובדים כמו גם על אתגרים ארגוניים אחרים.

מעקב אחר מדד זה מאפשר למנהלי משאבי האנוש לזהות מגמות ולטפל בבעיות התורמות לתחלופה. יש לחשב את אחוז העובדים העוזבים כאחוז ממספר העובדים הממוצע באותה תקופה.

2 הזמן שלוקח לאייש משרות פתוחות:

מדובר במספר הימים הממוצע שלוקח כדי לאייש משרה פנויה בארגון. זמן איוש ארוך יכול להשפיע על הפרודוקטיביות של הארגון ולהגדיל את עלויות הגיוס.

מדד זה עוזר למנהלי משאבי אנוש להעריך את היעילות של תהליך הגיוס ולזהות צווארי בקבוק פוטנציאליים. לשם כך יש לעקוב אחר מספר הימים ממועד פרסום משרה פתוחה ועד ליום קבלת ההצעה על ידי מועמד, ולחשב את הזמן הממוצע בכל התפקידים שמילאו בתקופה נתונה.

3 החזר על ההשקעה בהכשרה ופיתוח:

המדד של החזר ההשקעה בהכשרה ופיתוח מודד את האפקטיביות של תוכניות הדרכה ופיתוח על ידי השוואת בין עלויות ההכשרה לבין השיפורים הנובעים מההכשרה, בביצועים ובפרודוקטיביות של העובדים.

מדד זה הינו חיוני כדי להבטיח שההשקעות בכשרה מספקות יתרונות מדידים. מדד זה עוזר למנהלי משאבי אנוש לקבוע אם יוזמות הכשרה מספקות החזר חיובי על ההשקעה, מה שמוביל לעובדים מיומנים ופרודוקטיביים יותר.

כדי לחשב את המדד יש להפחית את עלויות ההכשרה והפיתוח מהערך שנוצר בעקבות ההכשרה, כמו למשל, פרודוקטיביות או גידול בהכנסה. לאחר מכן יש לחשב איזה אחוז זה מתוך העלות הכוללת של ההכשרות בארגון.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה