שיעור האבטלה הכללי אולי בשפל, אבל בהתאחדות התעשיינים מכירים נתונים אחרים. כ-1,700 עובדים בענפי התעשייה בישראל פוטרו בחודשים אוקטובר-נובמבר 2011. זאת לאחר גידול מצטבר של קרוב ל-5% במצבת העובדים מאז סוף 2009.
מניתוח סטטיסטי שביצע אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים נמצא, שפיטורי העובדים נגזרו בעיקר מצמצום כוח האדם בענפי הטכנולוגיות המסורתיות (טקסטיל, נייר, מזון ומשקאות, דפוס, עץ וריהוט). 47% מהמפוטרים נשרו מענפים אלו (כ-600 איש מתחום המזון לבדו); 37% נוספים פוטרו מענפי הטכנולוגיה המעורבת-מסורתית (מתכת, כרייה, תכשיטים, גומי ופלסטיק); ואילו היתר – 17% – מתחום הטכנולוגיה העילית (כלי הובלה, ציוד תקשורת, ציוד לבקרה ורכיבים אלקטרוניים).
בסך הכל, ברבעון האחרון של 2011 נרשמה ירידה בשיעור של כ-2.5% במספר המשרות הפנויות בתעשייה, שהם 200 משרות פחות. מדובר בהמשך למגמת הירידה שהחלה כבר ברבעון השלישי של השנה החולפת, אז צנח שיעור המשרות הפנויות ב-4.5%. בהתאחדות מעריכים כי המגמה צפויה אף להימשך אל תוך הרבע הראשון של 2012.
עם זאת, בהתאחדות מוסיפים כי הנתונים השליליים מותנו קמעה, הודות לקליטת עובדים בתחומי התרופות, הציוד הרפואי, המנועים והציוד החשמלי, העץ והריהוט.
רובי גינל, סמנכ"ל הכלכלה בהתאחדות התעשיינים מסר בתגובה: "הפיטורים בתעשייה מחזקים את התמונה החד משמעית של שינוי מגמה בתעשייה. כוונת הממשלה להתפשט מהגנותיה על התעסוקה המקומית הם הימור מסוכן על רקע הסערות הכלכליות העולמיות. התועלת לצרכן אינה ברורה דיה אך הנזק שעלולות לגרום החלטות נמהרות אלו הוא בלתי הפיך".