זר לא יבין. גם אנשים מתוך המערכת מתקשים להבין את זה אבל… עם כל הטכנולוגיה שמקצרת ומייעלת את תהליך הגיוס ועם כל הכלים, הידע, ההדרכה, הכנסים וההשתלמויות בתחום הגיוס… ועם כל הלחץ האדיר שקיים היום לגייס מהר יותר כי השוק דוהר היום מהר יותר… הזמן הממוצע לאיוש משרה הוא ארוך יותר מכפי שהיה ב-15 השנים האחרונות.
על פי מחקרים עדכניים של Glassdoor ו- DHI Group הזמן הממוצע לאיוש משרה עומד כיום על כמעט 4 שבועות. להלן דוח זמני הגיוס הממוצעים לפי כמה מדינות נבחרות:
- ארה"ב 22.9 ימים
- קנדה 22.1 ימים
- אוסטרליה 27.9 ימים
- בריטניה 26.8 ימים
- גרמניה 28.8 ימים
- צרפת 31.9 ימים
הממוצע עומד אמנם על 26-28 ימים קלנדריים אך ישנם ענפים שבהם זמן הגיוס הממוצע הוא ארוך יותר. כך לדוגמה: תהליך הגיוס למקצועות בתחום השירותים הרפואיים אורך בממוצע 42.3 ימים. דוגמה נוספת היא התחום השירותים פיננסיים שם זמן הגיוס הממוצע עומד על 41.2 ימים.
מה מעכב אתכם?
- סבב ראיונות טלפוניים גוזל ממוצע של 6.8 עד 8.2 ימים למשרה.
- פאנל גיוס גוזל בממוצע 5.6 עד 6.8 ימים.
- ראיונות עבודה אחד-על-אחד גוזלים בממוצע 4.1 עד 5.3 ימים.
- בדיקות רקע וראיונות ממליצים גוזלים בממוצע 3.1 עד 3.4 ימים.
המועמדים דוחים את ההצעות שלכם
אחת המגמות הבולטות מהסקרים האחרונים היא שהמועמדים (הטובים) לא יושבים בבית וממתינים. אנחנו בשוק עבודה של מועסקים ולא של מעסיקים (כך לפחות גורסים 90% מקרב מנהלי הגיוס) אך עדיין תהליך הגיוס שאותם מנהלי גיוס מובילים – אורכים כ-4 שבועות בממוצע. אחת התופעות הבולטות כיום היא של סירוב להצעות עבודה בקרב מועמדים אחרי פרק זמן של שבועיים ממועד הריאיון. כ-63% מקרב המגייסים טוענים כי הם נתקלים יותר ויותר בתופעה של סירוב מועמדים לקבל את העבודה כאשר חוזרים אליהם לאחר שבועיים ומעלה. משמע, למגייסים אין 4 שבועות אלא רק שבועיים (כמחצית הזמן) לחזור אל מועמד חזק, קרי אותו מועמד שהם באמת רוצים.
ומה עוד משבש את תהליך הגיוס?
מנהלי הגיוס טוענים כי מה שמחבל בתהליך הגיוס הוא הצעת השכר הנמוכה מהמצופה. הצעה זו, שניתנת למועמד לאחר שהחל את תהליך הגיוס מולו ונמצא שהוא מתאים, מהווה גורם עיקרי לסירוב של כ-47% מקרב המועמדים.