כמה משרות יוחלפו ע"י רובוטים?

כמה משרות יוחלפו ע"י רובוטים?

ע"פ הדו"ח החדש של ה- OECD מדובר באחוזים נמוכים יחסית

שיתוף
חשש עובדים מרובוטים

חשש עובדים מרובוטים

דו"ח מחקר חדש של ה- OECD שפורסם ב- 14.3 מראה, כי 14% מהמשרות במדינות ה- OECD נמצאות בסיכון גבוה להחלפה ע"י אוטומציה.

על פני 32 המדינות בארגון, קרוב ל 1 מתוך כל 2 משרות צפויות להיות מושפעות באופן משמעותי מאוטומציה, על בסיס המשימות שכרוכות בהן, אך מידת הסיכון משתנה.

כ -14% מהמשרות במדינות ה- OECD המשתתפות ב- PIAAC, הן בסיכון גבוה להחלפה ע"י רובוטים – כלומר, הסתברות אוטומציה של מעל 70%). נכון לשנת 2013, מדובר במשרות של יותר מ 66 מיליון עובדים ב- 32 מדינות שכוסו על ידי המחקר.

בנוסף, 32% מקומות עבודה נוספים בסיכון של בין 50 ל -70% להחלפה ע"י אוטומציה, מה שמצביע על אפשרות של שינוי משמעותי בדרך. עבודות אלו מתבצעות כתוצאה של אוטומציה של רבות מהמשימות בהן. אך לא כולן יכולות להתבצע בצורה אוטומטית.

השונות באוטומטיות בין המדינות גדולה: 33% מכלל המשרות בסלובקיה הן אוטומטיות מאוד, בעוד שבנורבגיה לדוגמא, מדובר רק ב- 6% מהמשרות. על פי הדו"ח, מקומות עבודה במדינות נורדיות ובארצות הברית הן אוטומטיות פחות ממקומות עבודה במדינות מזרח אירופה, מדינות דרום אירופה, גרמניה, צ'ילה ויפן. בעוד שהממצאים מצביעים באופן אמין על מקומות עבודה בסלובקיה בעלי סיכון גבוה יותר של אוטומציה מאשר מקומות עבודה בנורבגיה, את ההסתברות הספציפית של אוטומציה קשה יותר להצמיד.

השונות בין מדינות מבחינת משרות אוטומציה, מוסברת על ידי ההבדלים בארגון של משימות עבודה בתוך הכלכלה ועל פי ההבדלים במבנה הסקטוריאלי של כלכלות. בערך 30% מהשונות בין המדינות מוסברת על ידי הבדלים בין מדינות מבחינת מבנה הענפים הכלכליים ו -70% מוסברים על ידי העובדה שבתוך סקטורים, מדינות מעסיקות תערובות תעסוקתיות שונות. יתר על כן, בתוך אותם עיסוקים, תדירות התפיסה ומניפולציית המשימות לצד תפקודי המודיעין הקוגניטיבי והחברתי, משתנים.

בתוך התעשייה והכיבוש, הבדלים בתוכן המשימה של משרות עשויים לשקף את המידה שבה אוטומציה כבר התקיימה ועבודות השתנו כתוצאה מכך. במדינות שבהן אימוץ טכנולוגיות מהווה תחליף לעבודה, טרם התרחש מבנה של משימות עבודה כי הוא נוטה יותר לאוטומציה.

בדיקות עמידות שבוצעו באמצעות נתונים עבור גרמניה ובריטניה מניבות תוצאות דומות מבחינה איכותית כמו אלה המתקבלות עבור שתי המדינות באמצעות סקר של מיומנויות למבוגרים: אומדן בפועל של הסיכון של אוטומציה משתנה אבל התמונה המתעוררת במונחים של מי מושפע ביותר דומה מאוד.

בנוסף, שני המאגרים הלאומיים מראים כיצד העבודות נעשו יותר אינטנסיביות במשימות פחות אוטומטיות וזה היה המקרה הן בתוך ובין עיסוקים. במילים אחרות, משימות צוואר הבקבוק כגון אנליטיות וכישורים חברתיים הפכו נפוצים יותר בתוך עיסוקים, אבל עיסוקים אלו כבר ביצעו את המשימות הללו באינטנסיביות.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה