שיתוף

ידוע היטב כי גיוס רע יכול להיות יקר מאוד. האומדנים של העלות האמיתית של גיוס רע משתנים במידה רבה בהתאם לתפקיד ולחברה המגייסת, וכן בהתאם לכמות הניסיון הנדרש. ההערכה היא כי העלות הממוצעת של גיוס רע נאמדת בכ- 30% מהשכר של העובד בשנה הראשונה.

גיוס גרוע הוא יקר בהרבה דרכים שונות, חלקן מוחשיות יותר וחלקן פחות. בעוד שהעלויות הכרוכות בהעסקת עובדים חדשים והכשרתם ברורות, עובדים גרועים יכולים להשפיע לרעה על מורל העובדים ועל התפוקה הכוללת.
בחברות קטנות גיוס רע הינו דרמטי אף יותר. כיוון שלחברות קטנות יש פחות רוחב פס לפצות על ההשלכות של הגיוס הרע, ולמצוא במהירות עובד שיחליף את העובד הגרוע. בנוסף, לירידה במורל ישנה השפעה ניכרת יותר בחברות קטנות.

בשל עלויות אלה, חברות שואפות להפחית את הסיכון של גיוס האדם הלא נכון ככל האפשר. ישנן סיבות רבות לכך שחברה מגייסת את האנשים הלא נכונים, אך הברורה מכולן היא ההערכה לא נכונה של המיומנויות והכישורים שהעובד הציג בקורות החיים ובראיונות העבודה. עובדים אשר חסרים את הכישורים הדרושים לבצע את העבודה, יכשלו בסופו של דבר לבצעה ותהיה תחלופת עובדים.

בדיקת המועמדים שלכם בטרם תהליך הגיוס, היא אחת הדרכים הטובות ביותר כדי למזער את הסיכונים הנשקפים ע"י גיוס רע. קורות חיים וראיונות יכולים לחשוף מידע מוגבל. ניהול בדיקות טרום גיוס ליכולות הקשורות לעבודה הינו חיוני והוא אחת הדרכים האובייקטיביות להעריך במדויק את הפוטנציאל של המועמד שלך למילוי דרישות התפקיד.

בדיקות טרום גיוס לא יכולות למחוק את הקסם שיפעילו עליכם המועמדים במהלך ראיונות העבודה. עם זאת, הן יכולות להוסיף מידע חיוני, במיוחד כאשר בוחנים את המועמדים הפוטנציאליים ברשת.

הבדיקות הללו יכולות לגלות את תחומי העניין האמיתיים של המועמדים, את מיומנויות התקשורת שלהם, את מקומו העבודה הקודמים בהם עבדו. אם רמת כושר הביטוי שלהם בכתב, את הדרך בה הם מביעים עמדה ומציגים אותה, את הסובלנות שלהם והתגובות שלהם לאחרים, ועוד.

יש הרבה דברים שבדיקות במהלך ראיונות העבודה לא יכולות למדוד, ובדיקות טרום גיוס מצוינות לשם כך. מנהלי גיוס שצוברים נתונים מנבאים לגבי המועמד בבדיקות טרום הגיוס, זוכים לממד נוסף שמסייע להם בסופו של דבר בקבלת ההחלטה.

בדיקות טרום גיוס מחוץ לרשתות החברתית

בדיקות טרום גיוס נוספות, שאינן קשורות לרשתות החברתיות, משמשות להצגת מועמדים לעבודה ויכולות לכלול בחינת יכולות קוגניטיביות, ידע, מיומנויות עבודה, יכולות פיזיות ומוטוריות, מבחני אישיות, אינטליגנציה רגשית, מיומנויות שפה, ואפילו יושרה. חברות משתמשות בבדיקות אלו כדי למצוא את המועמדים שבסבירות הגבוהה ביותר להצליח בתפקידים המוצעים.

על ידי סיוע לחברות לזהות את המועמדים שסביר ביותר שיבצעו היטב את העבודה, מתקבל חסכון זמן ועלות בתהליך הגיוס, ואף ירידה במחזור תחלופת עובדים, לצד שיפור המורל.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה